2013-02-09

10 de febrer de 2013                             Nº.5

DIUMENGE CINQUÈ DE DURANT L’ANY

MANS UNIDES, CAMPANYA CONTRA LA FAM

No hi ha justícia sense igualtat

 

Avui escoltem la crida de Jesús a Pere. És la crida a anar mar endins, a pescar en un moment de fracàs, a reconèixer’s pobre i pecador i a seguir Jesús en una nova missió. Segons l’evangeli, la crida és a no deixar-nos portar pel desencís, la mandra o la deixadesa. És tornar a intentar-ho, a no desistir davant la realitat, per dura i difícil que aquesta sigui o ens sembli així a nosaltres.  És Déu qui ens crida i és Ell qui porta la iniciativa, i tot està en les seves mans. No ens deixa mai sols en aquesta tasca.

Aquesta crida avui se’ns adreça a tots i es concreta de moltes maneres segons l’anunci cristià. Mans Unides ens fan mirar i escoltar la crida a la realitat de fam en el món, i en concret, una de les causes dels desequilibris i injustícies del món. La falta d’igualtat de drets entre l’home i la dona. Només en la justícia, que és la virtut capaç de reconèixer allò més propi de cadascun, podem trobar el fonament d’una igualtat d’origen: tots hem estat creats per Déu i cridats a seguir-lo i participar de la seva obra creadora.  I aquesta demana la nostra implicació i missió a favor de la justícia i la solidaritat entre els éssers humans.

 

 

En Acció

 

 

FESTES MARE DE DÉU DE LOURDES        

Aquest diumenge, dia 10, hi ha la processó de torxes, a les 18:30 h, sortint de la Parròquia de Lourdes. Demà dia 11, a les 11 h, missa amb processó fins a la Cripta, a la nostra parròquia.

 

PROGRAMA DE QUARESMA 2013

 

ý Dimecres de cendra, 13 de febrer, hi haurà imposició de la cendra a totes les misses.

ý Cicle de conferències Any de la Fe: al Círcol Catòlic, 20:45 h.

14 de febrer: “La vida en el Crist: la moral cristiana respecte l’economia”, Prof. Àngel Miret i Serra, professor de Ciències Polítiques i Socials de la UPF. 21 de març: “La pregària cristiana”, P. Àngel Briñas, professor de Teologia Espiritual.

ý Recés de quaresma: el 2 de març, a les Franciscanes de Tiana. El predicarà Mn. Xavier Moretó, rector de S. Ignasi de Loiola i consiliari del moviment Vida Creixent.

ý Formació d’adults sobre el catecisme: a la sala de reunions de Ventós Mir, a les 20:30 h. 27 de febrer: “Des de l’escàndol del mal fins a la caiguda del pecat, passant pels àngels i els homes”. 13 de març: “La resposta de Déu a l’home, Jesucrist”.

ý Celebració comunitària del Perdó: el 26 de març, a les 20:30 h.

ý Grup de reflexió sobre les lectures del diumenge:  15 de febrer, i 15 de març,  a les 18:30 h.

ý Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dijous la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.

ý Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.

ý Misses preparades en família: els diumenges 17 de febrer i 17 de març. Ens trobem a les 10 h als locals parroquials de l’Aspirantat.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada