2013-02-18

17 de febrer de 2013                                    Nº.6

DIUMENGE PRIMER DE QUARESMA

TEMPS PER APRENDRE A ELEGIR BÉ

En el primer diumenge de quaresma ens trobem amb el relat de les temptacions de Jesús. No van ser un fet aïllat sinó que les va tenir al llarg de la seva existència, perquè era una persona humana. Com nosaltres, Jesús va haver d'anar discernint i escollint el seu estil de vida a la llum de la Paraula, en comunió amb el Pare, sota el guiatge de l'Esperit Sant i afrontar la realitat que vivia.

Nosaltres, com a seguidors de Jesús, també hem d'afrontar les mateixes temptacions i preguntar-nos com les superem. Preguntar-nos si perseguim el projecte de Jesús, o si anteposem les propostes del món de perseguir el plaer, el benestar, el poder, l'èxit… Quin estil de vida és el nostre. Per això, nosaltres també tenim la necessitat d'anar al desert amb certa freqüència. No es tracta d'anar al buit, sinó a fer propici que la Paraula de Déu pugui ressonar i arrelar profundament en nosaltres, que puguem avaluar si ens deixem guiar per l'Esperit o si servim els interessos egoistes dels qui volen dominar el món. Si acollim i posem en pràctica la Paraula de Déu, com feia Jesús, o bé si la manipulem interessadament a l'estil del diable.

Aquesta setmana ens ha arribat el testimoni de la renúncia del  Sant pare Benet XVI. Amb les seves paraules, ens ha donat un gran exemple d'humilitat i maduresa per prendre aquesta difícil decisió.

La quaresma és el temps per créixer en maduresa i llibertat per superar les temptacions del món, i poder elegir els camins de la vida, de la justícia i de la pau, que són els de Déu. Aprofitem-lo, no el deixem passar en va, de la qualitat de les nostres eleccions en depèn la qualitat de la nostra vida i del món.

En Acció

 

 

 

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM

El cap de setmana passat vam recollir 1.685,60 € amb la campanya de Mans Unides contra la fam en el món. Vam arribar a aquesta quantitat gràcies al «Sopar per la fam», on vam recollir 370 €.

 

RECÉS DE QUARESMA

El tindrem el 2 de març, a les Franciscanes de Tiana. El predicarà Mn. Xavier Moretó, rector de la parròquia de S. Ignasi de Loiola i viceconsiliari del moviment Vida Creixent. Els que vulgueu assistir ja us podeu inscriure a la sagristia o al despatx parroquial.

 

PREGÀRIA COMUNITÀRIA PER QUARESMA

Una de les pràctiques quaresmals importants per quaresma és intensificar la pregària. La comunitat parroquial us ofereix uns espais privilegiats per a fer-ho, com són: la Pregària de Vespres, de dilluns a divendres, els dijous la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h; el Res del Rosari que el fem abans, a les 19:30 h; el Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h; l'Exposició del Santíssim, els dijous a les 19 h, i tots els moments que us vulgueu atansar a fer la visita a la capella del Santíssim, al llarg del dia, a més de les eucaristies de cada dia.

 

EL CREDO NICEA-CONSTANTINOBLE

El passat dissabte ens vam trobar la comissió de litúrgia per preparar les celebracions litúrgiques de quaresma. Es va proposar com a signe quaresmal per l'Any de la Fe, de pregar, en les eucaristies dominicals i solemnitats, el Credo Nicea-Constantinoble. És més explícit i detallat i té la gran autoritat que va sorgir dels dos primers Concilis ecumènics (325 i 381), per això porta aquest nom. És utilitzat per totes les grans Esglésies de l'Orient i Occident.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada