2013-01-26

27 de gener de 2013                                  Nº.3

DIUMENGE TERCER DE DURANT L’ANY

El que descobrim en Jesús        

 

Segons Lluc, “tots tenien els ulls posats en Jesús". Què és el que nosaltres podem descobrir avui si fixem els nostres ulls en ell?

Mogut per l'Esperit de Déu. Tota la vida de Jesús està impulsada, conduïda i orientada per l'alè, la força i l'amor de Déu. Creure en la seva divinitat no és recitar teòricament una fórmula dogmàtica elaborada pels concilis. És anar descobrint de manera concreta en les seves paraules i els seus gestos, la seva tendresa i el seu foc, el Misteri últim de la vida que anomenem "Déu".

Profeta de Déu. Jesús no ha estat ungit amb l’oli amb el que s’ungia als reis o als grans sacerdots. Ha estat "ungit" per l'Esperit de Déu. No ve a dominar ni a esclavitzar. És profeta de Déu dedicat a alliberar la vida. Només el podrem seguir si aprenem a viure amb el seu esperit profètic.

Bona Notícia per als pobres. La seva actuació és Bona Notícia per als marginats i desvalguts: els humiliats i oblidats per tots. Ens vam començar a semblar a Jesús quan la nostra vida, la nostra actuació i amor solidari pot ser captat pels pobres com una cosa bona.

Viu entregat a alliberar l'ésser humà de tota classe d'esclavituds. El senten com alliberador de sofriments, opressions i abusos. Els cecs el veuen com llum que allibera de la desesperança, els pecadors el reben com a gràcia i perdó. El seguim quan ens va alliberant de tot el que ens esclavitza, empetiteix o deshumanitza. Llavors creiem en el Salvador que ens encamina cap a la Vida definitiva.

 

 

En Acció

 

FORMACIÓ D’ADULTS

La propera sessió de formació sobre el catecisme serà el 30 de gener. Ens trobarem a les 20:30 h a la sala de reunions, entrant per Ventós Mir, 22.

 

GRUP JUSTÍCIA I PAU

Aquesta setmana es va constituir el nou grup de Justícia i Pau. El seu treball més important es centra en sensibilitzar i informar els ciutadans de la nostra ciutat, per contribuir a crear una opinió pública més favorable al respecte dels drets humans.

Com a acció més imminent es va proposar el sopar per la fam pel 8 de febrer, divendres, coincidint amb la Campanya contra la Fam que organitza Mans Unides, aquell cap de setmana. En el sopar hi haurà l’exposició breu d'alguns testimonis sobre la situació de fam en el nostre món. El grup està obert per a tots els que estigueu interessats a formar part i col·laborar.

 

PASSADA DE SANT ANTONI ABAD

La passada de Sant Antoni Abad de Badalona serà el dia 10 de febrer a les 13 h. Aquest any recuperem un recorregut tradicional com era passar per la Rambla del Mar.

 

JORNADA DE LA INFÀNCIA MISSIONERA

La celebrem avui amb el lema: «Amb els infants d’Europa acollim a tots com Jesús», segons el recorregut que es va fent pels cinc continents. La jornada anima els infants a ser missioners, aquest any, pensant en el que ve de fora.

 

CANDELERA                      

El dissabte vinent, dia 2, celebrem la Festa de la Presentació del Senyor. A les misses hi haurà distribució i benedicció de candeles. És la Jornada Mundial de la Vida Consagrada. Pregarem per tots els religiosos que pertanyen al nostre terme parroquial. Segons la tradició també és el dia en què es treuen els pessebres.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada