2013-01-21

20 de gener de 2013                             Nº.2

 

 

DIUMENGE SEGON DE DURANT L’ANY

Les noces de Canà de Galilea

 

 

Molts matrimonis que han anat a Terra Santa, recorden amb especial il·lusió el seu pas per Canà de Galilea. Alguns diuen que allà es van tornar a casar. Això es produeix perquè els grups de pelegrins que passen per Canà acostumen a fer una celebració en la que els esposos renoven el seu compromís matrimonial. El lloc no destaca per cap atractiu especial. És un poble petit i humil de la Galilea, però destaca perquè és allà on Jesús va manifestar la seva glòria amb un miracle i els seus van creure en ell.

Sempre m’ha cridat l’atenció com aquest primer miracle es produeix en un moment important per a les persones, el dia del casament, i es produeix per ajudar que tot sortís bé. I Jesús amb la seva mare i els seus deixebles participen de la festa, i fa possible que hi hagi vida, hi hagi alegria. És així que ens admirem com Jesús entra en la vida humana: “el qui és la Paraula s’ha fet home i ha habitat entre nosaltres”. Comparteix els nostres goigs i esperances i se’ls fa seus, i fa possible el que sembla impossible.

Com tants matrimonis i tants que s’apropen a rebre els altres sagraments que acompanyen la vida, són molts els que han entès la importància que Jesús hi sigui, hi participi, hi entri en la seva vida, en el seu compromís, en la seva decisió. Perquè encara que la nostra vida ens sembli pobra i ineficaç, sense cap gust ni color, és Ell el que la transforma i li dóna sentit, li dóna vida i alegria, ens fa participar del seu Esperit, que ens fa ser fills i clamar a Déu Abbà, Pare.

 

 

En Acció

 

GRUP DE REFLEXIÓ SOBRE LA PARAULA DE DÉU

Tornem a engegar el grup de Lectio Divina. La proposta és trobar-nos el divendres 25 de gener, a les 18:30 h per començar a caminar. Està obert a tots i ens trobaríem a la sala de reunions de Ventós Mir, 22.

 

JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS

La celebrem avui, diumenge, 20 de gener, sota el lema: "La diversitat, font de riquesa”. El Papa Benet XVI ens ha dirigit un missatge sobre la jornada amb el tema: “Migracions, peregrinacions de fe i esperança”.

 

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Des del divendres 18 fins al dia 25 de gener se celebra aquesta setmana de pregària. Nosaltres tindrem aquesta intenció en les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana. A nivell del nostre arxiprestat, som convidats a la pregària ecumènica, que tindrà lloc  a l’Església de Santa Maria de Badalona, el dimecres 23 de gener, a les 19:15 h. Hi participen les esglésies cristianes de Badalona: Adventista del Setè Dia, Evangèlica Baptista i Catòlica

 

FESTA DE SANT SEBASTIÀ

Avui diumenge celebrem la festa d’un dels patrons de Badalona. La parròquia de Sant Sebastià a Pomar ens convida a participar de la missa de festa major, a les 12 h.

 

FORMACIÓ D’ADULTS

La propera sessió de formació sobre el catecisme serà el 30 de gener. Ens trobarem a les 20:30 h a la sala de reunions, entrant per Ventós Mir, 22.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada