2013-01-12

13 de gener de 2013                             Nº.1

EL BAPTISME DEL SENYOR

EL CREDO EXPRESSA LA SIMPLICITAT DE LA FE

 

L’Any de la Fe esdevé una invitació a redescobrir i a anunciar novament la simplicitat de la fe. El Credo manifesta la simplicitat íntima de la fe. Això fa palès que la fe pot ser dita amb poques paraules. Com ha dit Benet XVI: -“Jesús és el Senyor” és la confessió comuna de l’Església, el ferm fonament de tota la vida de l’Església. A partir d’aquestes paraules s’ha desenvolupat tota la confessió del Credo-. És a partir del fet que Jesús es revela com a Fill de Déu que neix tota la fe de l’Església, i aquesta descobreix que Déu és amor trinitari i que ha enviat el Fill per a donar la salvació i la vida. Per tant, la professió de la fe no sols és coherent amb l’encarnació i amb la vida de Jesús, sinó que és una síntesi harmònica, on cada part reclama les altres, tal com un organisme articulat. Les diferents formes del Credo no són res més que l’ampliació del mateix Símbol de fe baptismal, que professa la fe en el Pare, en el Fill i en l’Esperit Sant.

Entre altres raons que anirem recordant i descobrint, demanem que l’Any de la Fe, pugui conduir tots els creients a aprendre de memòria el Credo i a recitar-lo sovint com a pregària, de manera que el contingut quedi escrit en el cor, a més de la ment dels cristians.

Viure l’any de la fe, Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització

 

 

 

En Acció

 

 

CICLE DE CONFERÈNCIES PER L’ANY DE LA FE

El proper dijous 17 de gener de 2013, a les 20:45 h, tindrem la tercera sessió de formació al Círcol Catòlic. La impartirà Mn. Joan Obach, delegat diocesà de litúrgia, amb el títol: “La celebració del Misteri Cristià a la llum del Catecisme”.

 

GRUP DE REFLEXIÓ SOBRE LA PARAULA DE DÉU

Volem tornar a engegar el grup de Lectio Divina. La proposta és trobar-nos el divendres 25 de gener, a les 18:30 h per començar a caminar. Està obert a tots i ens trobaríem a la sala de reunions de Ventós Mir, 22.

 

JORNADA MUNDIAL DE LES MIGRACIONS

La celebrem el diumenge, 20 de gener, sota el lema: "La diversitat , font de riquesa”. El Papa Benet XVI ens ha dirigit un missatge sobre la jornada amb el tema: “Migracions, peregrinacions de fe i esperança” En aquest fa una petició: que evitem el risc al mer assistencialisme, per afavorir la integració autèntica en una societat on tots i cadascú siguin membres actius i responsables del benestar de l’altre, assegurant amb generositat aportacions originals, amb tot el dret de ciutadania i de participació en els mateixos drets i deures”. El diumenge 27 hi haurà un acte diocesà per a la jornada. Ja es donarà informació.

 

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS

Des del divendres 18 fins el dia 25 de gener se celebra aquesta setmana de pregària. S'organitzen diferents pregàries ecumèniques a les diferents parròquies i centres de cultes. Nosaltres tindrem aquesta intenció en les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana.

 

MISSA PREPARADA EN FAMÍLIA

El diumenge 20 de gener hi haurà la preparació de la missa d’11 en família. Ens trobem a les 10 h en els locals parroquials de l’Aspirantat.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada