2012-10-08

7 d'octubre de 2012                                   Nº.29

DIUMENGE VINT-I-SET DE DURANT L'ANY

Qui està per sobre: les lleis dels homes o el projecte de Déu?

Aquesta és una antiga discussió que avui trobem en l'evangeli d'aquest diumenge però que és molt actual. Amb la democràcia i tot el sistema polític actual hom pensa que la majoria és la que té el dret a decidir i no està subjecte a res.

És una mica el que li van plantejar aquells fariseus a Jesús per posar-lo a prova:  li és lícit a l'home divorciar-se de la seva dona? O sigui, el volen fer entrar en les seves discussions rabíniques sobre el que està permès o prohibit. Jesús no es deixa atrapar i va directe al projecte inicial de Déu, els recorda el paradís: "Al principi…" Els convida a descobrir el pla original de Déu, que està per sobre de lleis i normes. Aquesta llei masclista, en concret, es va imposar en el poble jueu per la duresa de cor dels homes que controlaven les dones i feien el que volien amb elles.  Jesús aprofundeix en el misteri original de l'ésser humà. Déu els va crear home i dona. Els dos han estat creats en igualtat i s'uneixen per ser una sola carn i iniciar una vida compartida en la mútua entrega, sense imposició ni submissió.

Jesús posa per sobre de les idees, de les convencions  i de les lleis humanes el pla de Déu per als éssers humans, que és el seu bé i la seva dignitat com a fills de Déu. El que clàssicament s'ha anomenat llei natural, o que avui ens aproximaríem en part com a drets humans. La democràcia i el que en sorgeix no és un valor absolut, sinó fonamental i sotmesa als drets i la dignitat de la persona.

 

 

 

En Acció

ROMERIA 100 A MONTSERRAT: 3-5 DE MAIG DE 2013

Per residir els tres dies en cel·les, caldrà fer les reserves de les que ens han donat i, si cal, fer llista d'espera per poder demanar més places amb prou temps. CAL TENIR PRESENT: a) Les reserves es podran fer el dies 18 i 19 d'octubre de 18 a 19:30 h al despatx parroquial. b) Caldrà abonar 50€ com a bestreta per cel·la. c) Si la demanda supera la quantitat de cel·les disponibles, s'obrirà una llista d'espera, es demanaran les cel·les corresponents a Montserrat i quedarà pendent de la seva resposta. Si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb el 93.389.47.28 o 100romeries@gmail.com

 

FESTES DE LA SETMANA

El dia 12, festa de la Mare de Déu del Pilar, amb les mateixes misses dels dies feiners; i el dia 13, celebrarem el 67è aniversari de la consagració de l'església de Sant Josep.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada