2012-10-29

28 d'octubre de 2012                                          Nº.32

DIUMENGE TRENTA DE DURANT L'ANY

QUI ÉS EL VERITABLE CRISTIÀ

En aquests darrers diumenges, hem escoltat dos intents fallits del que significa ser cristià: el veritable seguidor de Jesús. L'home ric massa enganxat als seus diners, i els deixebles que volen escalar llocs per estar a la dreta i a l'esquerra del poder. La riquesa i el poder impedeixen el seguiment de Jesús. Però si som tan poca cosa i tan cecs com podem arribar a ser veritables cristians.

Avui, tenim la resposta. El Senyor va camí de la seva passió, el drama del Regne, va a jugar-s'ho tot a Jerusalem. Ningú no el comprèn, especialment els seus deixebles. Però a la vora del camí hi ha un pobre captaire que viu de la seva ceguetat, que ha decidit jugar-s'ho tot per ell. Segur que tampoc no comprèn res, està cec. Però ha decidit apostar per Jesús, i gosa cridar-lo, coneixent que té poques possibilitats de ser escoltat. I crida fins a dues vegades: "Fill de David, Jesús, compadiu-vos de mi"   El Senyor, para la marxa i el crida. Ell llença la capa, signe de tot el que té, i respon a la pregunta del Senyor: "Rabuni, feu que hi vegi" No demana almoina, sinó poder veure. Posa tota la confiança en el Senyor. I després de recuperar la visió, el va seguir, que en l'evangeli vol dir ser-ne deixeble.

És així, que sabem el nom d'aquell cec: Bar-Timeu. L'evangeli ens deixa constància de qui és el veritable deixeble, el veritable seguidor de Jesús, el veritable cristià. Aquell que posa la confiança en el Senyor per davant d'altres seguretats, que posa la seva mirada en ell, la veritable visió, i  l'acompanya en el camí cap a la seva Passió i Mort. El veritable cristià és el que reconeixent-se pobre i cec, com veritablement ho som tots, busca el Senyor i s'ho juga tot per aconseguir-ho, per estar amb ell i anar amb ell. Prenem-ne nota.


                                                                                 

 

 

En Acció

DOMUND

A la col·lecta per les missions es van recollir 738´87 €. Quasi la meitat de la de l'any passat. Demanem no perdre la nostra capacitat de ser solidaris.

 

CONSELL PARROQUIAL

Ens hem reunit aquesta setmana i hem preparat l'assemblea parroquial que es farà el diumenge, 11 de novembre. Començarà amb l'eucaristia de les 11 h. No es farà la de les 12:30 h. Treballarem el Pla Pastoral Diocesà, a partir d'un document de treball que es repartirà el proper diumenge en totes les eucaristies. Aquest recull les accions que s'estan realitzant i les que estan en projecte a nostra parròquia segons els tres objectius del Pla Pastoral. A l'assemblea les revisarem i compartirem les noves propostes que hi hagi. Acabarem compartint un piscolabis.

Comuniquem els propers actes segons l'Any de la Fe i l'Advent:

ü Sessions de formació a nivell arxiprestal: cicle de conferències per l'Any de la Fe segons el catecisme: Mn. Salvador Pié, el 8 de novembre, i el bisbe Sebastià Taltabull, el 20 de desembre; al Círcol Catòlic, a les 21 h.

ü Formació d'adults sobre el catecisme a nivell parroquial: 21 de novembre i 12 de desembre, a les 20:30, a la Sala de reunions de Ventós Mir.

ü Recés d'Advent: 15 de desembre, amb Mn. Miquel Angel Pérez, rector de S.Miquel de S.C.Gramenet i missioner al Camerun durant 6 anys.

ü Conferència de la Sra. Victòria Cardona sobre els avis, 23 de novembre, 21 h, en la Sala de reunions de Ventós Mir.

També vàrem presentar la Carta Pastoral del Sr. Cardenal: Homes i dones de Fe. A la sagristia en podeu trobar exemplars.

 

NOVEMBRE: MES DELS DIFUNTS

Us fem presents els següents actes especials per aquest novembre

ü Tots Sants, 1 de novembre, amb horaris dels diumenges, i Fidels Difunts, 2 de novembre, amb els de feiners.

ü La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel cementiri vell de Badalona amb el Cos de Portants, el dia 1 de novembre, cap a les 13 h.

ü Missa per tots els difunts de Badalona d'aquest any organitzada pels serveis funeraris. El dia 2 de novembre, a les 20 h. a Sta Maria. Amb la participació de l'Orfeó Badaloní.

ü Concert del Rèquiem de Fauré, el diumenge, 18 de novembre, 18:30 h, per la Coral Americantus, amb orgue, al nostre temple parroquial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada