2012-10-15

14 d'octubre de 2012                                           Nº.30

DIUMENGE VINT-I-VUIT DE DURANT L'ANY

Inici de l'Any de la Fe

"Déu tot ho pot"

Ens diu l'evangeli que aquell home se'n va anar contrariat i tot trist quan va sentir la resposta del Senyor. Els mateixos apòstols es preguntaran: I qui es podrà salvar? És veritat que la proposta cristiana és difícil d'acceptar i seguir. Per a nosaltres, si depenem de les nostres forces ens és impossible.  Però la clau és que per a Déu tot és possible i tot ho pot. Aquesta va ser l'errada d'aquell home, que no va confiar prou en què aquell amb qui parlava ho podia fer possible. Era l'únic que podia aconseguir que ell comencés una nova vida, benaurada i fructífera. En canvi ell va creure que tot depenia d'ell mateix i estava massa enganxat a les coses d'aquest món. Li va faltar la fe.

El passat 11 d'octubre, 50è aniversari de l'obertura del Concilia Vaticà II, ha començat l'Any de la Fe. Amb aquest any, el Papa vol posar en el centre de l'atenció cristiana: l'encontre amb Jesucrist i la bellesa de la fe en ell. Es tracta de renovar la nostra fe per descobrir que amb Ell no hem de tenir por de res i trobem la veritable vida que dóna l'alegria i la pau del cor. Serà un bon any per conèixer, aprofundir i divulgar el contingut de la fe i com responem des d'aquesta a les necessitats del món actual. Uns mitjans que ens ajudaran seran conèixer i aprofundir el Catecisme de l'Església Catòlica i els documents del Concili Vaticà II en diàleg amb el coneixement i l'estil de vida actual.

Per aquesta fi, el 8 de novembre començarem un cicle de conferències com a formació d'adults que es faran en el Círcol Catòlic organitzades a nivell arxiprestal que ens ajudaran a reflexionar sobre la fe des del credo, la litúrgia, la moral i la pregària, que són les parts en què es divideix el catecisme. Aviat anunciarem el programa

A nivell parroquial m'agradaria organitzar sessions de treball sobre el catecisme per conèixer el que diu el contingut de la fe sobre els diferents aspectes de la vida cristiana. Es podrien fer en divendres, a continuació de la missa. Això està per concretar.

Confiem a la Mare de Déu aquest temps de gràcia, com ens encomana el Papa Benet XVI, en la carta apostòlica de convocatòria de l'Any de la Fe : Porta Fidei.

 

 

 

 

 

En Acció

 

 

 

 


DOMUND I ENVIAMENT MISSIONER

Arribem a aquesta jornada amb tota la força de l'Any de la Fe, l'aniversari del Concili Vaticà II i el Sínode de Bisbes sobre la Nova Evangelització. Tot junt contribueix  a reafirmar la voluntat de l'Església per a la missió ad gentes. Serà el proper diumenge, 21 d'octubre, amb el lema: Missioners de la fe. Esperem que ens ajudi de cara al caràcter evangelitzador de la propera assemblea parroquial del dia 11 de novembre.

Coincideix que de la comunitat salesiana de la nostra parròquia, un salesià, el P. Manel ha marxat aquest cap de setmana a Cuba per fer un servei pastoral. Ens ha deixat el seu testimoni missioner:

 

"Un missioner, per mi, és una persona que ho deixa tot: família, amics, llengua, costums, cultura, moltes coses materials, comoditats…per portar la Bona Nova de Jesús on faci falta. És una vocació (=crida), a viure de manera diferent i ajudar aquelles persones que més ho necessiten. Els creients, els cristians, de missioners ho som tots, aquí o a l'altra punta del món. Tu, també…

Les meves MOTIVACIONS són: per vocació. per les experiències molt positives de voluntariat: Bolívia, Equador..., per enriquiment personal.

El meu PROJECTE PERSONAL seria: cuidar molt la vida espiritual,  conèixer, escoltar, respectar, valorar... les persones;  estar present i disponible per a tothom. M'envien de rector a la Parròquia M. D. del Carme de Sta. Clara (Cuba) on hi ha activitats de: lleure: Esplai i Centre Juvenil; catequesi,  grups d'adolescents i joves,  celebracions,  tallers de promoció, treball social: presons i alcohòlics anònims; grups de la Família Salesiana..."

 

NOU SEMINARISTA

El Seminari Conciliar de Barcelona ens ha enviat un seminarista perquè l'acompanyem i l'ajudem en la seva formació pastoral. Es diu Marc Labori, és de Barcelona i està fent quart curs de teologia. En els darrers anys ha estat destinat al Masnou. Benvingut i bon aprenentatge.

 

ROMERIA 100 A MONTSERRAT: 3-5 DE MAIG DE 2013

Us recordem que les reserves es podran fer el dies 18 i 19 d'octubre de 18 a 19:30 h al despatx parroquial. Caldrà abonar 50€ com a bestreta per cel·la. Si la demanda supera la quantitat de cel·les disponibles, s'obrirà una llista d'espera perquè ens donin més cel·les.

Per l'altre costat, estem preparant una exposició. Tots els que tingueu material d'alguna mena sobre la història de les 100 romeries poseu-vos en contacte amb la comissió (933837914, 933895505, llcasanova6@gmail.com).

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada