2019-02-17

Diumenge sisè de Durant l'any


 

Com arribar a ser feliç

Les lectures d’aquest diumenge estan en consonància amb els llibres d’autoajuda tan de moda avui en dia. L’evangeli senyala el camí de la felicitat, objectiu tan anhelat per aquest tipus de literatura. La gran diferència i la gran proposta és que l’opció cristiana posa les bases de la felicitat en posar la vida a les mans de Déu i allà on Déu es troba: els petits, els que sofreixen, els perseguits, els servidors de la justícia...
La lectura de Jeremies ja reconeix que el que només es refia dels humans i s’allunya de Déu, no troba mai la bonança i viu en la sequedat, d’una manera inhumana. En canvi el que es refia del Senyor, troba la seguretat, no té por i quan arriba les dificultats no deixa de donar fruit. 
L’evangeli fa un pas més i amb la proclamació de les benaurances ens diu com podem arribar a Déu, i com la felicitat es troba en aquells amb els quals Déu hi és. No són altres que els pobres, els que pateixen, els perseguits... La seva felicitat està en l’esperança que Déu està de la seva part i arribaran a estar amb Déu per sempre. És l’esperança de la que ens parla Sant Pau, en la carta als corintis. Aquesta va més enllà d’aquesta vida. Creiem que Crist ha ressuscitat, i ens crida a estar amb Ell, en aquesta vida i més enllà de la mort, en plenitud.
Nosaltres tenim dues opcions per mostrar al món la nostra esperança i la font de la nostra felicitat. Cercar Déu allà on es troba, al costat dels pobres, els que sofreixen per la manca de recursos, els perseguits per la seva fe; i viure els moments de sofriment i refús, i de fracàs com a moments oportuns d’encontre amb el Senyor, que ens anima a perseverar en la fidelitat a la nostra vocació i a oferir-nos amb Ell en la creu, sabent quina és la nostra esperança. Prenem nota de com s’arriba a la felicitat. Amb Ell ho podem tot.




  En Acció





CONCERT DE GÓSPEL LITTLE LIGHT
Avui 17/2 -18 h a la cripta de Lourdes


COL·LECTA MANS UNIDES

El passat diumenge vam recollir 967 €. Totes les col·lectes de la nostra zona V. van destinades a un projecte de Mans Unides en el Perú. Aquest consisteix en impulsar la formació i capacitació del poble Awajun, un poble de la regió amazònica.

CONFERÈNCIA DE MN. JAUME AYMAR 

La propera conferència del cicle del 150è serà el 22 de febrer, a les 19 h.  Mn. Jaume ens parlarà sobre "Sant Josep a través de la iconografia".





PREGÀRIA DE TAIZÉ

El diumenge proper, 24 de febrer, a les 20 h, hi ha la pregària de Taizé al monestir de la Providència, organitzada per la Xarxa de Laics.

calendari setmanal de litúrgia parroquial

El dimarts, de 17 a 20 h, hi ha temps de confessions. A les 20 h. hi ha l’Eucaristia amb les vespres. Igualment mitja hora abans de cada missa, trobareu un prevere per rebre el sagrament del perdó. El dimecres, dedicat a St. Josep, hi ha una hora d’Adoració dels pobres dirigida pels joves de St. Josep, de 21 a 22 h. El dijous, dedicat a les vocacions, a continuació de la missa de les 20 h. i fins a les 21 h hi ha l’Adoració al Santíssim acompanyada per un grup parroquial. El divendres, pels qui pateixen malalties tant corporals com espirituals. El dissabte, dedicat a la Mare de Déu, tenim el rosari a continuació de la missa de les 11 h. Igualment, cada dia som convidats a resar el rosari de forma comunitària mitja hora abans de la missa de les 20 h. El diumenge i solemnitats, dies dedicats al Senyor, som cridats a posar la missa al centre de la diada festiva.