2019-02-02

Diumenge quart de Durant l'any



El GRAN REFÚS

Jesús comença la seva missió i ja de bon començament es troba amb el fracàs. El refús dels seus, dels del seu poble. Ells no van acceptar l’autoritat d’aquell que els parlava, d’algú tan senzill com el “fill de Josep”.  Els va servir d’excusa per refusar i enfadar-se amb algú que com Jesús els qüestionés la seva fe i la seva no acceptació dels plans de Déu. Això ens fa reflexionar sobre l’acceptació o no del que Ell ens proposa per a la nostra vida. La qüestió és que la Bona Nova de Jesús és profètica. I per tant, sempre és renovadora, purificadora i crítica amb la nostra realitat. Mai no s’adequa a la nostra manera de viure i per tant sempre ens incomoda.  Sovint no respon a les nostres expectatives, com no ho va fer amb la gent que l’escoltava al seu poble. Aquest text ens ajuda a reflexionar sobre la nostra vida i la disposició a deixar-nos interpel·lar i convertir.  Som capaços  de ser prou humils per adonar-nos d’allò que cal canviar a la nostra vida i el que Déu ens demana en aquest moment, o només busquem el que volem sentir?

Al mateix temps, el refús que pateix Jesús, ens fa reflexionar sobre la nostra vocació cristiana. Sobre la nostra missió i les diverses activitats pastorals que duem a terme. Com vivim les experiències de fracàs i de poca acceptació?  Així recordem també avui com Jesús havia començat la seva missió “ple del poder de l’Esperit”. L’Esperit Sant és el que l’acompanya en la fidelitat d’anunciar la Bona Noticia. Nosaltres hem de prendre consciència que és l’Esperit Sant. i no nosaltres, el protagonista de la missió. Ell ens fa lliures per a dur a terme la nostra missió sense dependre del fracàs o de l’èxit. Ell ens anirà indicant camins per col·laborar a fer present i anunciar l’Evangeli en el món d’avui. 





En Acció



Consell Parroquial 29 gener 2019


Nou Pla Pastoral: Revisem l’eix referit a la fraternitat. S’insta a concretar propostes per afavorir el sentit de comunitat i de grup. Concretem la proposta sorgida de la Trobada de voluntaris de principi de curs de fomentar la participació de les persones joves a la Parròquia. Acordem organitzar trobades de grups reduïts, màxim 8, d’edats diferents, per afavorir la coneixença i/o tractar temes de debat dins l’Església. Començarem el primer divendres de març i tindran periodicitat mensual.

Revisió: Valorem positivament la participació a la Missa del Gall, la Torronada i la Missa per la Pau. Operació Fred. Es reconeix la resposta de voluntaris de la Parròquia, especialment de monitors de l’Esplai. Recordem que la iniciativa s’assumeix des de la Fundació Roca i Pi.

Informació economia: S’informa sobre una propera reunió amb el Bisbat per tractar diversos temes econòmics pendents.

Actes i celebracions 150è aniversari. S’aporta el programa d’actes actualitzat. Entre els nous actes hi ha la festa de la M.D. de Lourdes amb la benedicció del nou mural de la Cripta (10/2) i el concert de gòspel del grup Little Light (17/2). Es comenta l’èxit de convocatòria del Pelegrinatge a Terra Santa (1-8/12/2019).

Festes de Sant Josep. El dissabte 16/3 hi haurà activitats diverses: xocolatada, túnel del terror..., que prepara l’Esplai.  El diumenge 17 a més de la missa festiva volem organitzar un dinar d’aniversari. S’estan estudiant diferents propostes. Avancem el proper Consell al 19/2.

Altres. Es presenta un manifest com a resposta cristiana davant eventuals situacions de racisme i la xenofòbia a Badalona. Properament es col·locarà un petit llum al campanar recordant els fars per als mariners. La Taula de Diàleg Interreligiós de Badalona organitza una Pregària per la Pau, 2/2, al Centre Cultural l’Escorxador (Badalona). Mn. Andreu, intervindrà en l’acte. El diumenge 10/2 hi ha la benedicció de la Passada de Sant Antoni Abad.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada