2019-02-23

Diumengè setè de Durant l'any





Com arribar a ser lliure

Fa uns dies, en un encontre amb altres companys sacerdots, un d’ells, el Dr. Salvador Pié, ens va recordar què és el que veritablement ens distingeix els cristians de la resta d’humans: l’estimar els enemics. I per tant, la capacitat de perdonar. No hi ha cap més religió ni filosofia que ho tingui com a principi primordial del seu pensament. Aquest és el missatge central d’aquest diumenge, un missatge fonamental per a la nostra vida de fe. No ens podem escapar d’aquest principi. Tot cristià sempre s’ha de plantejar i discernir com respondre amb bé al mal que rep dels altres. La raó principal és la lògica de l’amor. Ens ho remarca Jesús. Quin mèrit té correspondre amb bé als qui et fan el bé?. Això ho fa tothom. L’amor demana gratuïtat i autonomia. Fer les coses sense esperar contrapartida i no dependre de la resposta dels altres. Fer el que és correcte, el que és millor, el que ajuda a les persones i al món a què hi hagi bé. El rei David, en la primera lectura ens dóna aquest testimoni preciós. En lloc de matar aquell que el perseguia, el rei Saül, fa un gest heroic i de respecte. Li demostra que no té res en contra d’ell. I el reconeix com l’ungit de Déu, malgrat que és un mal rei que es deixa portar per l’enveja i l’ambició de poder. Al mal que rep correspon amb bé, no sols respectant la seva vida, sinó donant lloança a Déu en el que el representa. Aquest és el camí de ser lliures. Es tracta de cercar fer el que hem de fer sense dependre de ningú. L’amor demana que siguem lliures i alhora ens hi fa més lliures. Ja ho deia sant Agustí. En la mesura que elegim el bé, el camí de l’amor, som més lliures. Perquè només el bé, la bondat, la veritat, la bellesa ens fan ser persones autònomes i independents de tot i tothom. Només hem de dependre de la veritable font d’amor i llibertat que és el nostre Déu. En conclusió, es tracta de ser com és Ell: Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare del Cel.







Consell Parroquial 19 febrer 2019

Revisió. Valorem els últims actes i celebracions: la candelera, la festa de Lourdes amb la inauguració del mural de la cripta, el concert de Góspel, les conferències i l’èxit de la convocatòria al pelegrinatge a Terra Santa; com també, la sortida de l’Aspirantat, la Tenko, i el sopar solidari dels salesians.

Festes de Sant Josep. Dissabte 16/3, A la tarda hi haurà festa infantil al carrer i el Túnel del terror, organitzat per l’Aspirantat. També cap a les 18 h volem inaugurar l’exposició de fotografies del 150è aniversari. Diumenge 17/3. A les 11 hi haurà la missa festiva i ballada de sardanes. Després el dinar de germanor.  Entre vàries propostes decidim un catering de 15 € per adult, i amb menú infantil. S’anima a l’Esplai a preparar alguna animació per després del dinar. També es valora la possibilitat de fer un sorteig. Dimarts 19/3, missa solemne a les 20h.

Trobades fraternes. Organitzem la primera trobada per l’1/3. Seguirem un guió que respondrà al propòsit de coneixença personal, d’experiència de fe i de comentari de qüestions d’actualitat.

Justícia i Pau. Campanya arxiprestal pro-Veneçuela. Sobre aquesta acció solidària, demanem la implicació de tots en la recollida de medicaments.  Projecte veïns x veïns. Aquest projecte del barri s’adreça principalment a persones grans que viuen soles. Cal que la Parròquia participi i es faci present amb persones voluntàries. Persones refugiades. Veiem com continuar col·laborant. S’informa sobre la campanya  https://www.hospitalaris.org, promoguda per la Fundació Migra Studium.  Proposem  presentar-la en un sopar solidari el divendres 29/3.

Altres. Romeria a Montserrat (25-26/5) coincideix amb les eleccions municipals i europees (26/5). Proposem avançar l’hora de tornada i fer la pregària del Cambril a primera hora del matí. S’aporta el programa de celebracions de Quaresma. S’informa que el projecte d’instal·lar un columbari a la Parròquia està pendent d’aprovació. Litúrgia. La propera trobada per preparar la quaresma i la Setmana santa serà el 2 de març, a les 17 h. Tothom hi és convidat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada