2018-12-16

Diumenge tercer d'Advent




BUSCA

En aquest tercer diumenge d’Advent les lectures abonen la joia, la serenitat i l’esperança. El Senyor és a prop, amb nosaltres. Visquem contents i agraïts.

Quan en la vida tot podria anar millor o va de mal borràs, al nivell que sigui, el més normal és que desitgem i esperem canvis, i que ho visquem amb anhels expectants. S’espera que no hi hagi corrupteles, s’espera que canviï la manera de fer de molts dirigents polítics, econòmics o religiosos, s’espera que passi alguna cosa que precipiti uns canvis positius. Però també ens fem preguntes: i, jo, ¿en què puc canviar i millorar?, ¿què he de fer?, ¿què puc fer per als altres? Aquestes preguntes decisives ens impliquen responsablement en la necessitat sentida dels canvis, de millores i de moltes transformacions.  És clar, perquè les coses canviïn cal que canviem tots, que comencem canviant nosaltres mateixos. Si de cas entenem allò de la saviesa popular: «Dormia i somiava que la vida era alegria, vaig despertar-me i vaig veure que la vida era servei... en posar-me a servir, vaig trobar l’alegria».

El missatge exigent de Joan és en realitat una bona nova. I ens convida a buscar el que ens cal fer per preparar-nos per rebre el Messies que «batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc» per renovar el cor, per renovar-ho tot. I aquesta bona nova és font de pau interior i d’alegria serena, perquè permet de començar a fruir de la seva presència transformadora. (CPL)

Oració.
Mireu, oh Déu, el vostre poble que espera,
ple de fe, la festa del naixement del vostre Fill:
concediu-li d’arribar amb alegria a les festes de Nadal
i de celebrar-les solemnement amb el goig de l’Esperit. Amén


                                         
 En Acció




CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA DEL PERDÓ

Us convidem a participar-hi. La fem conjuntament amb els salesians, el proper dimarts 18, a les 20:30 h, a continuació de la missa. Junts demanarem la renovació de la nostra vida per acollir el Salvador de manera solidària amb tots els germans que es reconeixen necessitats de perdó.

CAMPANYA CÀRITAS I VENEÇUELA

El diumenge 23 de desembre hi ha la campanya de Càritas diocesana, que continua amb el lema: Sigues part de la solució contra la pobresa. Nosaltres fem la nostra tradicional campanya parroquial a través dels voluntaris que porten els sobres a particulars i les aportacions dels col·legis, i la recollida de menjar que podeu aportar a qualsevol hora del dia que estigui l’església oberta. També continuem la campanya de recollida de medicaments, menjar que es conservi i articles de primera necessitat per Veneçuela. Podeu fer ingressos de donatius a ES3300190065054128000280.

CANT DE LA SIBIL.LA, MISSA DEL GALL I TORRONADA

Com cada any som convocats a una tradició tan catalana i del nostre país com és la Missa del Gall, a les 12 h de la nit del 24. Abans, a les 11:30 h de la nit podrem sentir el Cant de la Sibil·la; i, en acabar, la Torrronada.




MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY

Sou convidats a celebrar-ho amb nosaltres el diumenge 30 de desembre, a les 11 h, festa de la Sagrada Família. Renovareu el vostre compromís i us lliurarem un record. Apunteu-vos, també per mail:  santjosepbadalona@gmail.com.

CICLE DE CONFERÈNCIES PEL 150 ANIVERSARI

El primer trimestre de l’any tindrem un petit cicle de conferències entorn de Sant Josep i la seva història al barri: el 18 de gener, Emili Ferrando, “Sant Josep i el món obrer”; pel febrer, Montserrat Carreras, “El  context polític, social i religiós de la Badalona de 1868"; el 22 de febrer, Mn. Jaume Aymar, "Sant Josep a través de la iconografia"; i, 8 de març, P. Jesús Renau, "Sant Josep i l'Evangeli".