2018-12-09

Diumenge segon d'Advent



POSA’T EN CAMÍ

Recordem el missatge de l’Advent: Déu ve per donar vida a la nostra humanitat. El diumenge primer posava l’accent en la joia de la salvació, la vetlla, l’esperança. Avui sentim un altre accent: «obriu-li el camí», resum de la missió precursora de Joan Baptista. L’expressió és d’Isaïes (40,3) que es referia a l’arribada solemne del rei salvador. Aquí el rei és Jesús i la seva arribada té el to de la senzillesa, la confiança, l’amor. «Aplaneu-li el camí» vol dir «obriu-li el cor». Significa tenir un cor net, una actitud oberta, disposada a acollir el missatge de Déu, sigui quin sigui, un cor senzill, «convertit» a Ell, a la seva Paraula, el seu Esperit. Per això en aquest diumenge us convidem a posar-nos en camí. Caldrà aquesta actitud dinàmica i positiva, que és la que van tenir Joan Baptista, la  Mare de Déu, Sant Josep i els pastors, entre molts. Sortir a l’encontre d’aquell que vé a trobar-nos, vol dir fer el que calgui per canviar de vida, canviar el cor, canviar el comportament, els interessos,  les prioritats... Avui Joan Baptista
ens dóna pistes concretes: compartir el que tenim, fer justícia amb la nostra manera de  fer i treballar, respectar els altres i fugir de la violència gratuïta i prepotent... L’actitud de canvi i d’acolliment incondicional és necessària davant la sorpresa del qui ve, Jesús.

Oració.
Déu omnipotent i ple de bondat,
feu que les preocupacions de les coses terrenes
no ens impedeixin de córrer a l’encontre del vostre Fill;
i que el coneixement d’aquell que és la vostra saviesa,
ens faci participar de la seva vida. Amén




 En Acció



Consell Parroquial 4 desembre 2018

Primer vam revisar els últims esdeveniments i novetats dels serveis i grups.

Economia: obres i Centre Parroquial. Les obres de reforma de la instal·lació elèctrica estan en la fase final. Sobre la demanda del soroll i vibració del Centre Parroquial s’informa que el judici està vist per a sentència.  S’estan estudiant opcions per reformar i gestionar el Centre Parroquial.

Trobada de voluntaris a la llum del Pla Pastoral. Analitzem els resultats, i  concloem que caldria fer alguna proposta concreta per fomentar la participació dels joves. Es proposa organitzar trobades de grups reduïts, formats per persones d’edats diferents, per tractar temes que generen debat dins l’Església. S’aprova que la Parròquia oferirà una missa de periodicitat mensual  que comptarà amb una intèrpret de llengua de signes per a persones sordes Començarem amb la missa de les 11 h, del diumenge 30 de desembre.

Programació trimestre. Advent. S’informa del programa:
conferència sobre el bisbe Joan Carrera i la pastoral:12/12, a les 20 h, església de St. Francesc de Bufalà; Concert solidari amb La Marató de TV3: 15/12, a les 21 h; celebració comunitària del perdó: 18/12... Nadal: Missa del gall, a les 12 h de la nit i Torronada; Missa de la Pau, es proposa el 28 de desembre, a les 20 h;  Missa Sagrada Família, amb la celebració dels aniversaris... Es queda que farem un grup de guitarres per la missa del gall amb monitors i altres participants.

150 aniversari. Informem sobre la proposta del cicle de conferències programat pels mesos de gener i febrer; el concert de gospel de Sentits, 12/5/19 a La Plana; les inscripcions pel Pelegrinatge a Terra Santa són un èxit, desembre del 2019; aviat es col·locarà el llum al campanar, en record del fars pels mariners; festa de Sant Josep: comencem a mirar el tema del càtering; una artista està pintant el mural de Lourdes a la Cripta...

Altres. Es proposa que hi hagi presència de dones conferenciants en les properes xerrades organitzades;  Llar de Maria, farà la campanya de reis com l’any passat;  s’informa de la inauguració de l’Associació Noves Vies.