2018-12-29

Diumenge de la Sagrada Família







Família i parròquia, resposta a la soledat


Celebrem aquest diumenge amb gran goig la solemnitat de la Sagrada Família. Aquest goig entelat en major o menor mesura per les adversitats de la vida sempre ha d'estar il·luminat per l'esperança i l'alegria del Nadal en què vivim. És el Nadal un temps d'alegries i retrobaments, però sovint viscuts en un clima de profunda solitud, fins i tot envoltats de moltes persones. No només en aquestes dates, l'ésser humà està cridat a viure al costat dels altres, formant una comunió de persones. Contemplar com Maria embolcalla, amb bolquers el nen Jesús i l’acotxa a la menjadora (Lc 2, 7) és una manera privilegiada de comprendre com cada família acull la vida humana, la cuida i l'acompanya des del començament. Més enllà d'aquest àmbit familiar, el papa Francesc recull en l'exhortació Amoris laetitia la següent afirmació dels pares sinodals: «Una de les pobreses de la cultura actual és la solitud, fruit de l'absència de Déu en la vida de les persones i de la fragilitat de les relacions». 

Davant d'aquesta realitat, cada parròquia, com una veritable família de famílies, està cridada a construir una comunió de persones. D'aquesta manera, cada membre de la comunitat parroquial és convidat a sortir a la trobada del que pateix, del malalt, del necessitat, de la gent gran, les persones vídues; en definitiva, de totes i cadascuna de les persones que pateixen la solitud i el desemparament. Donem gràcies a Déu per aquest gran misteri de la Sagrada Família, que il·lumina tota llar cristiana i plena a la humanitat sencera d'esperança i alegria. 

(Monició de la jornada, Subsidi Litúrgic)




En Acció



CELEBRACIONS TEMPS DE NADAL I EPIFANIA           

Dimarts 1 de gener, Santa Maria, Mare de Déu i Dia de la Pau
Misses: dia 31, vigília, a les 20 h, i dimarts a les 11 h, 12:30 h i 20 h.
A la Providència, a les 10 h. No hi haurà missa a les 9 h.
Diumenge 6 de gener, L'Epifania del Senyor (Els Reis)
Misses: dia 5, vigília, a les 20 h.  La resta, segons l’horari habitual de diumenge.
Diumenge 13 de gener, El baptisme del Senyor
Misses: dia 12, vigília, a les 20 h. La resta, segons l’horari habitual de diumenge.

FEM REIS A LA LLAR DE MARIA

Trobareu la llista dels infants que hi ha actualment en la Llar de Maria a l’entrada de la capella del Santíssim, en un quadre a la paret del campanar. Els que vulgueu col·laborar cal que us apunteu a la línia de l’infant que heu elegit. Aquí trobareu el nom i l’edat. Llavors fer-li un regal de reis que heu de portar a la seu de la Llar de Maria, carrer Roger de Flor, 92 de Badalona. El dia de la celebració dels reis se’ls hi farà l’entrega, dia que també  podeu assistir si voleu. Col·laborem-hi tots.
 


AGRAÏMENT DE CAP D’ANY

Moltes felicitats a tots per aquest nou any que comencem i per la celebració del 150 aniversari de la parròquia. Us convidem a continuar participant-hi. El meu agraïment a tots els que feu possible que la parròquia estigui present com a comunitat i família de Déu en el barri i en la ciutat de Badalona al servei de l’evangeli: voluntaris, col·laboradors i fidels. Donem gràcies per la nostra història parroquial i a tots els que l’han fet possible activament. Aquest any han estat un bon grup que ens ha deixat però ja romanen amb nosaltres des del cel i ens animen a prendre forces i continuar compartint i anunciant la Bona Noticia. Que la Mare de Déu i Sant Josep, ens emparin i ens ajudin a dur a terme la missió que Déu ens encomana. Bon Any Nou!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada