2018-12-02

Diumenge primer d'Advent



DESPERTA

Comencem l’advent, amb la crida a la vigilància. Déu sempre arriba! La seva vinguda és quan menys s’espera. I pot succeir que ell vingui i la gent no s’adoni de la seva vinguda. Per això, Jesús ens dóna consells per estar sempre atents: evitar el que pot torbar i endurir el cor: frivolitats, distraccions superficials, vicis i afanys de la vida per posseir, o tenir èxit o poder; i pregar sempre demanant força per continuar esperant dempeus i desperts la vinguda del Fill de l’Home. Amb altres paraules, el discurs demana una doble disposició: per un costat, la vigilància sempre atenta del que sempre està esperant i per l’altre costat la serena tranquil·litat del que sempre està en pau. Aquesta disposició és signe de molta maduresa, perquè combina la consciència de la serietat de la voluntat i de la relativitat de totes les coses.

L’evangeli descriu la realitat, sovint dura, per anunciar que Déu actua en ella. Ell és el Senyor de la història i el futur és seu. Enmig d’un món remogut, ens obre a l’esperança. Des del present ens fa mirar cap al futur de Déu. I ens anima a estar desperts i atents al mateix present, perquè Déu ja està en ell.

Oració
Senyor Jesús, et donem gràcies per la teva Paraula
que ens ha fet veure millor la voluntat del Pare.
Fes que el teu Esperit il·lumini les nostres accions
i ens comuniqui la força per seguir
el que la Teva Paraula ens ha fet veure.
Fes que nosaltres com Maria, la teva Mare,
puguem no només escoltar, sinó també posar en pràctica la Paraula.
Tu que vius i regnes amb el Pare en la unitat de l’Esperit Sant
per tots els segles dels segles. Amén


En Acció



CAMPANYA DE NADAL PER CÀRITAS

Ja hem començat la campanya de recollida d’aliments i de donatius per Càritas parroquial. Com cada any col·legis i particulars hi participen. A les entrades de l’església trobareu cistells per dipositar els aliments. Aquest any també col·laborem en la Campanya humanitària per Veneçuela. Recollim medicaments, menjar que es conservi i articles de primera necessitat. Donatius: ES 330019 00 6505 4128000280.


TEMPS DE PREGÀRIA PER PREPARAR-NOS PEL NADAL


Tenim els següents espais de pregària comunitària: els dimecres, a les 21 h, l’Hora Santa pels pobres, amb “los Jóvenes de San José”; els dijous, a continuació de l’Eucaristia de les 20 h, adoració comunitària guiada. També vespres de dilluns a divendres, un quart abans de la missa de les 20 h, menys el dimarts que les fem dins la missa. Cada dia fem el rés de l’Àngelus, al final de la missa diària de les 11 h. Rés del rosari de dilluns a divendres, a les 19:30 h i el dissabte en acabar la missa de les 11h.


CONFERÈNCIA ARXIPRESTAL BISBE CARRERA

El dimecres 12, a les 20:00 h, hi haurà la conferència: El bisbe Joan Carrera i la pastoral. La farà Mn. Felip-Juli Rodríguez, rector del Seminari Conciliar de Barcelona. La farem a l’església de St. Francesc de Bufalà.


MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY

Ho celebrarem el diumenge 30 de desembre, a les 11 h, festa de la Sagrada Família. Totes les parelles que han celebrat les noces d’Or i d’Argent i també les que s’han casat el 2018 sou convidades a celebrar-ho amb nosaltres. Renovareu el vostre compromís i us lliurarem un record d’aquest dia. Apunteu-vos al despatx parroquial o al mail:  santjosepbadalona@gmail.com.