2018-06-17

Diumenge XI de durant l'any



25 ANYS DE PREVERE

Estimats, fa ja 25 anys el Senyor em va donar el ministeri de prevere a través de les mans de Sant Joan Pau II. Només hi ha paraules d'agraïment. Us diré que el que més ha alegrat el meu cor en aquests anys de sacerdoci, ha estat el sentir-me instrument de la seva pau.

He tingut la sort d'acompanyar a l'eternitat a més d'una persona. Recordo una senyora que es deia Felicitat que mentre li resava al seu llit la recomanació de l'ànima abraçada a mi, (jo estava agenollat), ella expirà estant en plena consciència amb un somriure després d'haver rebut amb pietat els sants olis i la benedicció apostòlica. Aquest va ser el primer cas així. Després en van venir d'altres. No es pot explicar amb paraules com, en sentir-te instrument de la seva pau, pots servir així als germans. És una autèntica felicitat. En una altra ocasió recordo Baptista un senyor que em van dir d'ell que ni el saludés doncs sentia molt de rebuig contra els capellans i l'Església. Un dia proper al Nadal es va creuar amb mi i el vaig saludar dient: “...hola Baptista, no vindràs aquesta Nit de Nadal a fer-li un petó al Nen Jesús?”. I em va respondre: “això està fet «Don Ignacio»”. Aquella nit va assistir a la Missa del Gall, va fer-li un petó al nen Jesús i em va felicitar el Nadal amb un somriure. Bautista des d'aquell Nadal no va deixar d'anar a missa cap diumenge. Dos anys després va restar tres mesos en un llit per un càncer i va morir reconciliat amb Déu havent rebut amb plena consciència la comunió diverses vegades i la unció dels malalts. Va ser molt devot de Sant Josep quan es va assabentar que el càncer que patia era mortal.

Si, crec que el millor del ministeri sacerdotal és sentir-me instrument de la seva pau.

Mn. Ignasi Borrull



En Acció



NOUS NOMENAMENTS A BARCELONA
El passat dimarts es van fer públics la llista dels nou nomenaments de la cúria arxidiocesana de Barcelona. Entres aquests destaquem el de Mn. Andreu Oller Salud, com a vicari episcopal de la zona pastoral 5. Aquesta zona inclou les anteriors zones 5 (Gramenet, Badalona Sud i Nord) i la zona 6 (La Cisa i Mataró). Per tant hi ha hagut una reestructuració de l’arquebisbat per la qual ha quedat dividit en 5 zones. Mn. Andreu continuarà com a rector de Sant Josep.

COL.LECTES
A la col·lecta del dia de Corpus per a Càritas es van recollir 778 €. A la col·lecta pels refugiats a la missa de l’aniversari de Mn. Andreu es van recollir: 526 € I del concert de Góspel pel Folre es van recollir 690 €.

SOLEMNITAT DE SANT JOAN BAPTISTA
Diumenge que ve s’escau la popular festa de Sant Joan. La celebrarem com a solemnitat amb les misses habituals de diumenge.

PELEGRINATGE ARXIPRESTAL
El dissabte, 22 de setembre pelegrinarem a Ivorra: Santuari del Sant Dubte i també al Santuari de Sant Ramon Nonat, amb motiu de l’any de la Mercè. La sortida surt per 25 €, tot inclòs. Ja us podeu començar a apuntar.




INAUGURACIÓ 150 ANIVERSARI PARRÒQUIA
Serà el diumenge 16 de setembre. Començarem amb la missa, a les 11 h, a la Providència i després anirem a la parròquia per sentir el pregó de les festes d’aniversari que es perllongaran per tot el proper curs 2018-19. La idea és que hi hagi un acte celebratiu cada mes a excepció de març, mes de sant Josep, que serà més intens. Anirem informant.