2018-06-03

Diumenge del Cos i la Sang de Crist



El culte que més li agrada

Podríem pensar que donem glòria a Déu només amb el culte i la pregària, o únicament complint algunes normes ètiques -és veritat que el primat és la relació amb Déu-, i oblidem que el criteri per avaluar la nostra vida és abans de res el que vam fer amb els altres. L'oració és preciosa si alimenta un lliurament quotidià d'amor. El nostre culte agrada a Déu quan hi portem els intents de viure amb generositat i quan deixem que el do de Déu que rebem en ell es manifesti en el lliurament als germans. Per la mateixa raó, la millor manera de discernir si el nostre camí de pregària és autèntic serà mirar en quina mesura la nostra vida es va transformant a la llum de la misericòrdia. Perquè «la misericòrdia no és només l'obrar del Pare, sinó que ella es converteix en el criteri per saber qui són realment els seus veritables fills». Ella «és la biga mestra que sosté la vida de l'Església».
La lectura orant de la Paraula de Déu ens permet aturar-nos a escoltar el Mestre perquè sigui llum per als nostres passos, llum en el nostre camí (Sal 119,105). Com bé ens van recordar els Bisbes de l'Índia: «La devoció a la Paraula de Déu no és només una de moltes devocions, bella però alguna cosa opcional. Pertany al cor i a la identitat mateixa de la vida cristiana. La Paraula té en si el poder per transformar les vides». La trobada amb Jesús a les Escriptures ens porta a l'Eucaristia, on aquesta mateixa Paraula aconsegueix la seva màxima eficàcia, perquè és presència real del que és la Paraula viva. Allà, l'únic Absolut rep la major adoració que pot donar-li aquesta terra, perquè és el mateix Crist qui s'ofereix. I quan el rebem en la comunió, renovem la nostra aliança amb ell i li permetem que faci més i més la seva obra transformadora.

S.S. Francesc, Fragments de Gaudete et exsultate (104-105 i 156-157)



En Acció




Consell Parroquial 29 maig 2018


Comencem amb la pregària i la presentació del Nou Pla Pastoral: Sortim!.

Revisió trimestre. Valorem positivament la Pasqua, les confirmacions, la unció dels malalts i les primeres comunions. Cantatas. Recollim 250-300 € per concert. Després de 4 anys el curs vinent canvien de seu.

Serveis. Catequesi. La majoria d’infants de Comunió no continuen. Amb un  grup de joves comencem a treballar el Lifeteen. Es tracta d’un mètode d’evangelització que va néixer als USA. Es basa en dinàmiques participatives i un llenguatge atractiu. Farem una subscripció a nivell arxiprestal per disposar d’aquests materials. Grup de famílies SJ&SM. Informen que per Corpus organitzen una barbacoa a Sta. Maria. Folre. S’ha tancat la Casa Bisbe Joan Carrera i la supleixen uns pisos d’acollida. Web. Es recorda el canvi de domini. Hi ha pendent una revisió dels continguts. També s’ha obert la nova web arxiprestal: http://esglesiabadalona.org Acolliment i flors. Es demana la col·laboració per fer aquests serveis. Salut. S’insta a revitalitzar aquest servei, amb més voluntaris i visites a malalts. Justícia i Pau. Van endavant les iniciatives amb els immigrats i la llibertat de culte. Queda pendent el Sopar de la fam.

Nous projectes i reformes. Les de la rectoria ja estan pràcticament acabades. Continuen les de la instal·lació elèctrica. La campanya megafonia va endavant però encara lluny de l’objectiu.

150 aniversari. L’inici serà una eucaristia el diumenge 16/9 a la Providència. Des d’allí, anirem en cercavila fins a l’església de St. Josep, on escoltarem el pregó de les festes amb diversos testimonis de la nostra comunitat. Anem preparant el conjunt d’actes i accions per aquest aniversari. Romeria de Montserrat. No ha prosperat anar-hi amb Sta. Maria per diferències relatives a dates, durada, presència mossens... Serà el 24-26/5/ 2019. Malgrat això es demana que l’aniversari sigui una oportunitat per fer partícips les parròquies i comunitats religioses veïnes.

Agenda: Diumenge 3, Corpus. Processó a Dalt la Vila, a continuació de la missa de les 18 h. Aniversaris ordenacions: dia 4 : Mn. Andreu, 18è aniv.; i, dia 12, Mn. Ignasi, 25è aniv. Després de les misses de les 20 h hi haurà piscolabis. Diumenge 10, a les 18h. Concert de gospel a càrrec del grup Little Light a benefici de Càritas-Folre. Proper Consell serà amb sopar: 17/7.