2018-05-20

Diumenge de Pentecosta


Alegria i sentit de l'humor

La santedat no implica un esperit apocat, trist i agre, malenconiós, o sense energia. El sant és capaç de viure amb alegria i sentit de l'humor. Sense perdre el realisme, il·lumina els altres amb un esperit positiu i esperançat. Ser cristians és «goig en l'Esperit Sant» (Rm 14,17), perquè a «l'amor de caritat li segueix necessàriament el goig, ja que tot amant es gaudeix a la unió amb l'amat. D'aquí que la conseqüència de la caritat sigui el goig». Hem rebut la bellesa de la seva Paraula i la vam abraçar «enmig d'una gran tribulació, amb l'alegria de l'Esperit Sant» (1Te 1,6). Si deixem que el Senyor ens tregui de la nostra closca i ens canviï la vida, llavors podrem fer realitat el que demanava sant Pau: «Viviu sempre contents en el Senyor; ho repeteixo, alegreu-vos» (Fl 4,4). Hi ha moments durs, temps de creu, però res no pot destruir l'alegria sobrenatural, que neix de la certesa personal de ser infinitament estimat, més enllà de tot.

Ordinàriament l'alegria cristiana està acompanyada del sentit de l'humor, tan destacat en molts sants, com S. Felip Neri. El mal humor no és un signe de santedat. De vegades la tristesa té a veure amb la ingratitud, amb estar tan tancat que un és incapaç de reconèixer els regals de Déu.

No estic parlant de l'alegria consumista i individualista, perquè aquesta només empatxa el cor; pot brindar plaers ocasionals i passatgers, però no goig. Em refereixo més aviat a aquesta alegria que es viu en comunió, que es comparteix i es reparteix, perquè «hi ha més felicitat en donar que en rebre» (Ac 20,35) i «Déu estima el qui dóna amb alegria» (2Co 9,7). L'amor fratern multiplica la nostra capacitat de goig, ja que ens torna capaços de gaudir amb el bé dels altres. En canvi, si «ens concentrem en les nostres pròpies necessitats, ens condemnem a viure amb poca alegria». 

S.S. Francesc, Fragments de Gaudete et exsultate (122-127)




  En Acció


PRIMERES COMUNIONS

Aquest diumenge faran la comunió 8 infants que formen part dels grups de dilluns i de la catequesi familiar. Aquests són: Clàudia Baco Poncelas, Guillem Galindo Vidal, Elsa Maria García Serrat, Xènia Marie García Suárez, Laritza Jurado Campoblanco, Aina Pirla Pérez, Sarah Seve González i Adrià Velasco Castillo.

MEMÒRIA DE SANTA MARIA, MARE DE L’ESGLÉSIA

El Papa Francesc ha inscrit la memòria de Santa Maria, Mare de l’Església en el calendari Romà general. La celebrarem cada any el dilluns després de la Solemnitat de la Pentecosta. Per tant la celebrarem aquest dilluns festiu per la Pasqua Granada.

cantata solidària de bach

Lúltima Cantata solidària de Bach d’aquest curs la tindrem el proper diumenge 27 de maig, a les 21 h.

PREGÀRIA DE TAIZÉ

El diumenge proper, 27 de maig, a les 20 h, hi ha la pregària de Taizé al monestir de la Providència, organitzada per la xarxa de Laics.

pelegrinatge a lourdes (28-juny/2-juliol)

Us animem a pelegrinar amb l’Hospitalitat. Per més informació i inscripcions podeu passar per la rectoria el 24 i 31 de maig, 7 i 14 de juny, 18-19.30 h.

COMISSIÓ 150 ANIVERSARI PARRÒQUIA

La comissió es trobarà el proper dimarts 22, a les 20 h, a la Providència. Tothom és benvingut. També us recordem que busquem fotografies antigues per muntar una exposició. Cal que en les lliureu amb la informació que tingueu i les vostres dades per retornar-vos- les en els propers dies.


Cap comentari: