2018-02-11

Diumenge sisè de Durant l'any



XXVI JORNADA MUNDIAL DEL MALALT- MARE DE DÉU DE LOURDES

Oh! benvinguts, passeu passeu...

L’evangeli d’aquest diumenge m’ha recordat la cançó de Jaume Sisa: Qualsevol nit pot sortir el sol. Sempre que l’he escoltat m’ha portat l’emoció de creure que és possible un món on tothom sigui benvingut i sigui estimat, sense importar d’on vingui o qui sigui. Sobretot els pobres, els malalts o les persones amb diferents capacitats. M’ha fet pensar en els més marginats i refusats de la nostra societat, o d’aquells que se senten sols o abandonats i ningú els vol.

A l’evangeli d’avui n’apareix un d’aquests: un leprós, un marginat del seu temps: un impur. Això vol dir que està fora de tota possibilitat de relació amb els altres i amb Déu. Aquest, amb confiança es va apropar a Jesús i li va demanar que el purifiqués, que el convertís en una persona acceptada per tothom, que el retornés al poble jueu. Jesús es va compadir, el tocà amb la mà, i el va guarir. I el va integrar en la vida quotidiana i religiosa.

Aquest evangeli ens porta a viure i a fer present el que aspirem en aquesta cançó. El Senyor Jesús ha vingut per reunir-nos a tots, a ser el Poble de Déu, la família del Pare, el Cos de Crist. Que tothom se senti estimat i integrat en aquesta gran fraternitat, en la que hi cabem tots. Nosaltres, els seus deixebles, la seva Església som signe i instrument d’aquest gran aplec. Per això, també depèn de cadascú de fer-ho possible amb l’ajuda de l’Esperit de Crist que ens purifica i ens renova per ser capaços de dur a terme la seva missió: ser u en el Pare.

Dono gràcies a Déu que els sentiments que em susciten aquesta cançó corresponen al Pla de Déu i es realitzen en l’evangeli i nosaltres som cridats a viure’l i fer-lo actual.





PROGRAMA DE QUARESMA 2018
  •  Dimecres de cendra, 14 febrer, imposició de cendra a les misses.
  • Adoració al Santíssim Sagrament: El dimecres amb els joves de St. Josep, de 21 a 22 h; dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21 h; i, dissabtes: 17 de febrer, 3 i 10 de març, des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h.
  • Trobada de formació i reflexió sobre la Paraula de Déu: divendres 16 de febrer, 2 i 16 de març. A les 20:30 h, a la sala de reunions de Passatge Ventós Mir, 24.
  • Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.
  • Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.
  • Recés arxiprestal de quaresma, el dissabte 24 de febrer, de 10 h a 14 h, a la Parròquia de Sta. Maria. Predica el Sr. Bisbe Antoni Vadell, auxiliar de Barcelona.
  • Conferència arxiprestal a la Parròquia de Montserrat, 8 de març, 20:00 h. Sobre la transhumanització, per Mn. Joan Costa.
  • Novena de Sant Josep, al final de cada missa des del 10 de març.
  • Solemnitat de Sant Josep, Dilluns 19 de març.
  • Pregó de Setmana Santa a l’església de Lourdes. El dijous 22 de març, a les 20 h, per Jaume Oliveras, sobre els 500 anys de la Cartoixa a Badalona.
  • Celebració comunitària del perdó: Dimarts Sant, 27 març, 20:30 h.