2018-02-18

Diumenge primer de Quaresma



TOT UN HOME

Hem començat la quaresma i l’evangeli ens presenta com cada any l’estada al desert del Senyor. Però a diferència d’altres anys, Marc és més concís i no desenvolupa les temptacions. L’interessa continuar presentant qui és Jesús i com és Ell. Les referències a l’Antic Testament ens ajuden a entendre-ho.

Jesús és presentat com aquell que actua portat per l’Esperit Sant que s’ha manifestat en el seu Baptisme. Aquest és l’alè de Déu que crea i dóna vida. Els 40 dies que s’hi estarà ens recorden els 40 dies de Moisés dalt de la muntanya i els 40 dies d’Elies fins a l’Horeb. Ens remeten a l’aliança de Déu amb el seu poble: Jesús duent a terme la seva missió, la nova aliança. També ens remeten als 40 anys de la vida al desert del Poble de Déu. Són tota una vida d’una persona. És el temps que va fer falta perquè entrés a la terra promesa com un poble lliure. Jesús és el que domina i venç la temptació en la seva vida i ens porta a una vida de llibertat. Jesús, entre animals i àngels, ens remet al primer Adam, que domina els animals, però Ell és el nou Adam que està en comunió amb el Pare. Apareix aquí el temptador i veurem com va sortint al llarg de l’evangeli provocant-lo i volent desviar-lo de la seva missió. Jesús és el destructor de Satanàs, un poder que actua en la malaltia, en la bogeria i en l’opressió humana. Ell és el qui venç el mal de forma definitiva però ho fa d’una manera nova i diferent, des de la humanitat, la manera de Déu: afrontant la temptació i essent fidel a la missió.

De nou ens convida a canviar de vida i a creure en Ell.  Perquè és el veritable home per a seguir i el veritable Déu que ens allibera i ens salva del mal. Tornem a atendre la seva crida: Convertiu-vos i creieu en la Bona Nova.






             En Acció

Recés arxiprestal de quaresma

El dissabte 24 de febrer, de 10 h a 14 h, tindrem el recés de quaresma que l’organitzem a nivell arxiprestal. Obert a tothom. El farem a la Parròquia de Sta. Maria, com l’any passat. El lloc de trobada serà a la rectoria. Ens el predicarà, el Sr. Bisbe Antoni Vadell, auxiliar de Barcelona. És un dels dos nous bisbes ordenats aquest curs que han estat enviats a la nostra arxidiocesi per col·laborar amb el nostre Sr. Cardenal. Prové de Mallorca i té encomanada la nostra zona pastoral, entre altres.

PER QUARESMA, TEMPS DE PREGÀRIA I REFLEXIÓ

Us recordem que hi ha: Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h; Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h, i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h. Confessions i acollida amb un prevere: abans de les misses I els dimarts, de 17 a 20 h. Tindrem la celebració comunitària del perdó, el Dimarts Sant, 27 de març, a les 20:30 h. Adoració al Santíssim Sagrament, els dimecres amb los Jovenes de San José, de 21 a 22 h; els Dijous, des de després de la missa de les 20 h fins a les 21:00 h; i, dissabtes: 3 i 10 de març, des de la missa de les 11 fins a les 20 h.

CAMPANYA CONTRA LA FAM DE MANS UNIDES

El passat diumenge vam recollir 802 € que aniran destinades a aquesta campanya. També us informem que a iniciativa de Mans Unides, volem començar un grup promotor de campanyes per lluitar contra la fam i la pobresa des de la parròquia. Els que vulgueu participar ens ho feu saber.

AGENDA TERCER TRIMESTRE

Pel proper trimestre tenim la Romeria a Montserrat, que seran els dies 20-22 d’abril. Aviat donarem més informació. També dir-vos que hi haurà confirmacions, el 6 de maig, a les 11 h. Si algun feligrès estigués pendent de rebre-la que ens ho comuniqui el més aviat possible.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada