2018-02-25

Diumenge segon de Quaresma


SECRETS INCOMPRESOS

La narració de la transfiguració és la revelació de la glòria futura a un petit grup de deixebles: Pere, Jaume i Joan, que també acompanyen Jesús en altres moments. Com sempre no acaben d’entendre res. La revelació va acompanyada de la manca de comprensió dels deixebles. Estan tan desorientats en la transfiguració de Jesús que mostra la resurrecció, com ho estaran a Getsemaní davant del sofriment, que porta a la seva mort. Aquest és un element constant en Marc, que mostra la incomprensió del seguidors de Jesús.

Aquests deixebles representen l’Església naixent que acompanya el Senyor en el seu caminar pel món enmig de les dificultats. Serà a partir de l’experiència de la creu i la resurrecció que entendran el que ha passat. Nosaltres també és així que podrem entendre alguna cosa. Marc ens convida a seguir el Senyor i estar atents a la novetat del que ens vol confiar i revelar. Com als deixebles, com a les primeres comunitats, ens costa molt entendre un Messies que ha de passar per la creu i que creure i seguir-lo a ell és l’únic recolzament que tenim fins a la mort.

La transfiguració il·lumina els fets de la vida de Jesús, que en Ell es compleixen les profecies i que la creu és el camí de la glòria. La vida és més forta que la mort, i cal fer el camí que passa per la creu per arribar a Déu. I que només tenim a Jesús com el que ens revela tot el que necessitem conèixer i des d’Ell ho podem abastar  tot. Obrim el cor als secrets que ens revela el Senyor. Ens canviarà la vida. Ens donarà una nova vida per afrontar el sofriment i la mort.





 En Acció


reflexió i pregària PER QUARESMA

GRUP PARAULA DE DEÚ. El proper divendres 2 de març, fem aquesta trobada parroquial per formar-nos i reflexionar les Sagrades Escriptures. Ens trobem a les 20:30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir.
ADORACIÓ SANTÍSSIM. El proper dissabte 3 de març tornem a dedicar la jornada al Senyor amb l’Exposició del Santíssim. Serà com sempre, des de la missa de les 11 h fins a les 20 h. Necessitem adoradors per cobrir totes les hores. Apunteu-vos a l’entrada de l’església del Santíssim. Igualment ho fem el dimecres amb los Jóvenes de San José, de 21 a 22 h; els Dijous, des de després de la missa de les 20 h fins a les 21:00 h.
VIA CRUCIS. Cada diumenge fem un solemne Via Crucis, amb el res del rosari previ, a les 18 h. També el fem més àgil cada divendres després de la missa de les 11 h. Aprofitem aquests moments de pregària quaresmal.


Conferència quaresmal sobre la transhumanització

El 8 de març, a les 20 h, tindrem la xerrada amb audiovisual sobre la transhumanització. Ens la farà Mn. Joan Costa i Bou, especialista en moral social amb el títol: Cristianisme i futur, què ens espera?. Serà a la Parròquia M. D. de Montserrat.


REFORMA INSTAL·LACIÓ ELÈCTRICA

Us informem que ja han començat les obres de reforma de la instal·lació elèctrica corresponents al temple parroquial i als locals adjacents, així com a la rectoria. Es calculen que duraran uns 5 mesos. La nau central estarà molts cops tancada. Disculpeu les molèsties que pugin ocasionar. Però serà una gran obra d’actualització i modernització de la nostra parròquia Repercutirà en una millor il·luminació, per estrenar en la celebració del 150è aniversari de la parròquia.


ROMERIA A MONTSERRAT: 20-22 ABRIL

Obrirem les inscripcions per la setmana de St. Josep: 20 de març, de 11:30 a 13 h, i 22 de març, de 17 a 19 h. També es podrà pujar el diumenge.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada