2017-05-21

Diumenge sisè de Pasqua

APAREIX UN NOU PROTAGONISTA

El Senyor, a l’evangeli, continua amb el seu testament vital en el qual ens demana que siguem fidels als manaments amb la motivació del seu amor. Però alhora en possibilita que els duem a terme. Sols no podríem, quedaríem perduts sota el poder de la llei, sense remei, esclavitzats per aquesta o pel pecat. Jesucrist ens promet un defensor, “l’Esperit de la Veritat, perquè es quedi amb nosaltres per sempre”. Aquest és el que fa possible que ens mantinguem en l’amor al Senyor i que obrem segons l’evangeli.  Es fa present en la nostra casa, l’Església, i en les nostres persones. L’Esperit Sant el coneixem per Jesucrist, que ens el revela i pels seus efectes creadors i transformadors en les persones i comunitats.

Aquesta promesa ja veiem com es compleix en les lectures prèvies. En la primera lectura, ja veiem la presència i l’acció de l’Esperit Sant en l’Església. Actua a través dels deixebles que sotmeten les forces del mal i donen salut. Ell és el que abasta tot el procés de l’acceptació del missatge de Jesús, el baptisme i la imposició de les mans, la confirmació. És la força impulsora de l’Església i ho omple tot.

En la segona lectura, hi ha una referència explícita a l’Esperit Sant, que el vincula al centre del missatge pasqual cristià.  Aquest ressuscità Jesús d’entre els morts. Comprendre això ajuda tots els cristians, a donar testimoni, sense dependre del fracàs i del sofriment: “estar a punt per donar una resposta a tothom qui us demani  la raó de l’esperança que teniu”. L’Esperit Sant ens dóna vida, la vida de Déu per ser lliures i viure com a fills de Déu.







PRIMERES COMUNIONS

Aquest diumenge faran la comunió un grup d’infants que han seguit la catequesi a la parròquia. Es diuen. Héctor Centeno Abril, Marta Cañadas Cabello, Ferran Coll Muñoz, Joel Jannuer Sánchez,  Lucía Torres Cascallar, África Trigo Pastor i Joan Jara Ramón. La rebran per primer cop a la missa de les 11 h.

104 ROMERIA A MONTSERRAT: 26-28 MAIG

Serà ja el proper cap de setmana. Anirem en romeria a Montserrat a oferir la vida parroquial a la Moreneta. Comptem amb la participació en ple de l’Aspirantat, del qual hi puja un bon grup caminant des de Badalona. Us animem a pujar el diumenge 28, per fruir de tot un dia a Montserrat. Podeu pujar pel vostre compte o amb l’autocar que sortirà a les 8:30 del matí i després agafarem el cremallera. Encara us podeu apuntar a la sagristia i al despatx parroquial. Sobretot per l’autocar i pel dinar (20 €) si no us el porteu vosaltres. Tindrem tot un dia montserratí per gaudir junts.

PELEGRINATGE A LOURDES AMB l’hospiTALITAT

Hi anirem amb un grup de Badalona del 29 de juny al 3 de juliol. Per més informació i inscripcions podeu passar per la rectoria els dies 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny de 18 a 19.30 h.

També us convidem a fruir del concert solidari amb Little Light Gospel Choir, grup vinculat a Sant Josep. Serà el diumenge 4 de juny, a les 18 h, a la nostra església. Demanem donatiu de 5 €, que anirà destinat a ajudar a persones malaltes i amb discapacitats a pelegrinar a Lourdes.