2017-05-14

Diumenge cinquè de Pasqua

JESUCRIST CAMÍ, VERITAT I VIDA

L’evangeli d’aquest diumenge subratlla de nou la primacia de Crist ressuscitat en la vida de tot cristià i de tota comunitat. El passatge és pres de les paraules del discurs de comiat del Senyor durant l’Últim Sopar. Jesús es defineix com «el camí, la veritat i la vida», tres expressions plenes de contingut que inviten a comprendre la vida cristiana com a seguiment de Crist que ens ha de dur fins a la plenitud de la vida amb el Pare i amb ell mateix: «Ningú no arriba al Pare, si no hi va per mi» (Jn 14,6) afirma el Senyor. El diàleg dels apòstols Tomàs i Felip amb Jesús tenen també un fort regust trinitari, amb afirmacions com aquesta: «Qui em veu a mi, veu el Pare» (14,9).
Jesucrist no ha deixat als seus deixebles un mètode d’existència ni una doctrina filosòfica o un codi de normes de conducta per assolir la salvació. Convé subratllar això: l’herència que ha posat a les nostres mans és la seva pròpia vida d’unió amb el Pare com a mitjà per arribar fins a Déu i fondre’ns amb ell en una felicitat eterna que comença ja en aquest món. La «vida», que s’ha fet veritat i camí per a tots nosaltres, és un do que ha volgut compartir amb nosaltres. Només ell, ressuscitat i present misteriosament en l’Església, ens pot donar aquesta vida que anhelem. L’Església, comunitat rica en misteris i funcions per al servei i el bé de tots els seus membres, sols complirà la seva missió en la mesura en què incorpori els homes a aquest dinamisme interior de la relació entre el Pare i el Fill en la unitat de l’Esperit Sant. Els ministeris eclesials són relatius. En canvi, la participació en la vida de Crist, la unió amb Déu, en definitiva, tot i que comença en aquest món, té un valor d’eternitat.        
Julián López, CPL
   







MES DE MARIA I HORES SANTES

La setmana propera tornem amb les dues hores santes que fem: el dimecres, a les 21 h, amb los Jóvenes de San José, i el dijous, a les 20:30 h, l’adoració parroquial. Us recordem que cada dia resem el Mes de Maria en acabar les misses diàries a l’altar de la Puríssima. A les tardes, resem el rosari, al voltant de les 19:30 h, i  els dissabtes al matí, a continuació del Mes de Maria. Durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dimarts la fem amb la missa de les 20h i la resta de dies, a partir de les 19:30 h, en acabar el rosari.

GRUP D’ESTUDI DE LA PARAULA DE DÉU

La propera trobada serà el proper divendres 19 de maig, a les 20.30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir. Recordem que aquesta és una oferta formativa i d’aprofundiment oberta a tothom.

APUNTEU-VOS A LA 104 ROMERIA A MONTSERRAT: 26-28 MAIG

Us animem a pujar el diumenge 28, per fruir de tot un dia de Romeria de Montserrat. Sortirem a les 8:30 del matí i després agafarem el cremallera. Tindrem tot un dia montserratí per gaudir junts. Us podeu apuntar a la sagristia i al despatx parroquial.

DELEGACIÓ BADALONA HOSPITALITAT M.D. LOURDES

Us animem a pelegrinar a Lourdes amb l’Hospitalitat. Hi anirem amb un grup de Badalona del 29 de juny al 3 de juliol. Per més informació i inscripcions podeu passar per la rectoria els dies 18 i 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny de 18 a 19.30 h.

També us convidem a fruir del concert solidari amb Little Light Gospel Choir, grup vinculat a Sant Josep. Serà el diumenge 4 de juny, a les 18 h, a la nostra església. Demanem donatiu de 5 €, que anirà destinat a ajudar a persones malaltes i amb discapacitats a pelegrinar a Lourdes.