2017-05-28

Diumenge de l'Ascenció del Senyor

104 Romeria a Montserrat de la Parròquia
La meva Casa és Casa d’Oració

Amb motiu que enguany Montserrat celebra els 425 anys de la consagració de l’església nova (2-2-1592), us oferim aquesta reflexió sobre el santuari.

L’església, l’edifici material, és la casa de Déu i per això esdevé la casa d’oració. És “casa de Déu”, però sobretot és “casa dels creients, de la comunitat cristiana”. Perquè allà on n’hi ha dos o tres de reunits en nom de Crist, allà hi ha Jesús. De fet, però, la casa de Déu és la comunitat cristiana reunida per la pregària i en comunió de fe i de caritat.

L’església, el temple, és el lloc habitual de la comunitat i ofereix diferents elements que fan que sigui casa d’oració: és el lloc de la celebració dels sagraments, el lloc d’escoltar la Paraula de Déu i les exhortacions dels ministres sagrats, el lloc del cant dels himnes i salms, el lloc que ens recorda la comunió del sants a través dels diferents altars i imatges que sovint hi trobem i el lloc del recolliment i de la pregària personal. Aquest darrer aspecte no és exclusiu del temple: a l’evangeli, Jesús, per evitar la hipocresia i la vanaglòria dels homes, recomana de tancar-se sol, en el lloc més amagat, perquè només Déu ens pugui veure (Mt 6, 6). Per això, cal procurar crear en el temple un espai de silenci i de serenor i també no tenir por d’adoptar les actituds i posicions corporals adients i que ajuden a fer viva la pregària i la participació en la litúrgia.

Fem nostres les paraules del salm 140: “Que el meu prec pugi davant vostre com l’encens; alço aquestes mans com l’ofrena del capvespre”. Oració, pregària, súplica, contemplació del misteri de Déu, lloança: aquestes paraules i conceptes ens diuen les diferents formes que pot prendre l’oració, sempre amarada de fe i d’agraïment i de comunió amb els germans.









Consell Parroquial 23 maig 2017  
         
Entre els principals temes tractats: es presenta el text de propostes pel Nou Pla Pastoral Diocesà que es lliurarà a l’Arquebisbat. De Càritas, s’informa sobre la sessió sobre sensellarisme que es va fer i s’informa d’una propera sessió formativa (7-juny), per a voluntaris. De catequesi, es proposa fer pre-inscripció abans d’acabar el curs i s’informa de la nova representant de la catequesi a l’Arxiprestat: Carmen Freire. De pastoral de la salut, cal reactivar-la i la celebració de la unció la farem cada dos anys. I també que Mn. Ignasi Borrull atendrà el servei religiós de l’Hospital de Can Ruti. De Vida creixent, hi haurà una trobada al final de curs a Barcelona. Justícia i Pau informa de diverses activitats organitzades, com ara una sessió informativa sobre el Ramadà o els actes de sensibilització en favor de les persones refugiades. Es detecta un cert estancament de la ciutadania pel que fa a aquest tema. La Parròquia es compromet a seguir-hi treballant. Sobre economia, la reforma de la instal·lació elèctrica va endavant als soterranis i es reprèn el tema del columbari, ara que s’ha promulgat el decret de l’arquebisbat que permet la seva instal·lació. Quedem que demanarem més informació. Del 150 aniversari hem d’anar-hi pensant. Es comenta l’oferiment d’una persona de Badalona d’actualitzar la història sobre la Parròquia que va escriure fa uns anys. També es comenta la possibilitat de crear una aplicació de mòbil per guiar una visita per la parròquia i també organitzar un concert de Gospel en una plaça de l’entorn, per fer un acte obert al barri.

A LOURDES AMB l’hospitalitat: (29-juny/3-juliol)

Per més informació i inscripcions: 1, 8 i 15, de 18 a 19.30 h, a la rectoria. També us convidem el diumenge 4 de juny, a les 18 h, a la nostra església a fruir del concert solidari amb LittleLight Gospel Choir, grup vinculat a Sant Josep. Demanem donatiu de 5 €, destinat a l’obra hospitalària pels malalts.


MES SAGRAT COR DE JESÚS I ALTRES CELEBRACIONS

Aquest dijous comencem el mes del Sagrat Cor de Jesús. Farem la pregària al final de les misses de cada dia. El proper diumenge tindrem el segon grup de primeres comunions i també celebrarem el 17 aniversari de l’ordenació sacerdotal de Mn. Andreu Oller