2017-05-07

Diumenge quart de Pasqua

DIUMENGE QUART DE PASQUA

Vers un nou Pla Pastoral Diocesà

La nostra parròquia ha dut a terme diverses accions per tal de donar resposta al procés participatiu pel Nou Pla Pastoral. La valoració del buidatge de les 31 enquestes rebudes es va fer en una reunió oberta a tothom. Us la presentem a continuació.

Va posar en relleu la idea que el moment actual és un temps favorable per a l’anunci de la Paraula de Déu. S’indica que la desaparició de condicionants d’altres èpoques contribueix a viure la fe d’una manera més lliure i autèntica. I s’insta a impulsar un procés de renovació de l’Església que comenci per un mateix i culmini en una nova manera d’anunciar la Bona Nova d’acord amb els signes dels temps. Es puntualitza, però, la importància de ser fidels als fonaments de la fe cristiana. També s’assenyala que l’evangelització no exclou ningú i s’adreça principalment als pobres en l’esperit.

Dels resultats de l’enquesta també es desprèn la complementarietat de la pregària i l’acció com a element inherent a l’experiència evangèlica. En aquest punt, l’exemple personal es percep com un signe d’evangelització fonamental.

En relació amb l’abast de les comunitats, hi ha qui valora la pluralitat de les comunitats grans i hi ha qui destaca la singularitat de les petites. En qualsevol cas, s’insisteix en el concepte de comunitat de comunitats.

Aquestes idees generals es van concretar en diverses propostes referides a l’àmbit comunitari. En primer lloc, se subratlla la importància de cuidar la preparació i la celebració de l’eucaristia del diumenge com a part central de la vida cristiana i com a nodriment de la pregària diària. En segon lloc, s’indica la necessitat d’aprofundir en l’estudi de l’Evangeli, tant per avançar en el coneixement i seguiment individual de Jesús com per donar a conèixer el seu missatge a altres persones. Finalment, es proposa animar els membres de la comunitat a implicar-se en una acció social concreta, d’acord amb els carismes i les possibilitats de cadascú.     




MES DE MARIA I FESTES DE MAIG

 
           
Resem el Mes de Maria en acabar les misses diàries a l’altar de la Puríssima. A les tardes, resem el rosari, al voltant de les 19:30 h, i  els dissabtes al matí, a continuació del Mes de Maria.

Durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dimarts la fem amb la missa de les 20h i la resta de dies, a partir de les 19:30 h, en acabar el rosari. La setmana propera degut a la festa major de Badalona, Sant Anastasi, no hi haurà l’hora santa per als pobres del dimecres i l’adoració del dijous. Sou convidats tots a participar en els actes de la festa, sobretot a l’ofici solemne que hi haurà a Santa Maria, a les 12 h.

104 ROMERIA A MONTSERRAT

Anirem del 26 al 28 de maig. Podeu passar a inscriure-us o a recollir els programes pel despatx parroquial o per la sagristia. Encara queden algunes cel·les per reservar. Si no veniu el cap de setmana podeu pujar el diumenge 28, per fruir de tot un dia de Romeria de Montserrat. Anirem amb autocar i cremallera. Celebrarem la missa a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors, enmig de la natura espectacular de Montserrat. Després us convidarem a un aperitiu comunitari organitzat per l’Aspirantat. Els qui vulgueu podeu apuntar-vos al dinar de germanor al restaurant, o dinar de pícnic amb moltes famílies per la muntanya. A la tarda ens aplegarem a la plaça de Santa Maria, per fer l’hora dels adéus. I encara podrem pujar junts al Cambril a acomiadar-nos de la Moreneta. Tot un dia montserratí per gaudir junts.


CANTATA SOLIDÀRIA DE BACH


La propera serà el dissabte 13 de maig, a les 18:30 h, a l’Església de Sant Josep. A càrrec del cor, solistes i conjunt instrumental del Conservatori de Badalona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada