2017-03-19

Solemnitat de Sant Josep

PROCÉS PARTICIPATIU D’ELABORACIÓ DEL NOU PLA PASTORAL DE L’ARXIDIÒCESI DE BARCELONA




Petit ramat (2) L’observació indica que avancem cap a una Església de ‘petits ramats’. És un desafiament que ens invita a fixar l’atenció en allò que és l’ànima de l’Església, al que és essencial: l’experiència de Déu en Crist, en l’esperit de les Benaurances.

Temps de gràcia (3)  (2Co 6, 2). És l‘avui’; i avui se’ns exhorta a escoltar la veu del Senyor: és doncs, un temps de joia, perquè Déu segueix al costat nostre.

Déu i el seu Regne ens desborden (5) Urgeix una planificació pastoral que comporti acollir l’amor de Déu a la humanitat, el seu Regne. Aquesta opció ens exigeix una actitud de despullament personal i d’obertura total a la iniciativa de l’amor gratuït de Déu.

Obertura a la revisió (10) Francesc ens invita a alliberar-nos de costums i pràctiques que són propis d’altres èpoques i que no deriven del nucli de l’Evangeli. No tinguem por de revisar-los” (43).

Els nostres condicionaments (debilitats) (11) Francesc ha advertit que ens cal estar molt atents, perquè la nostra manera de ser i d’actuar sovint ens condiciona i fins i tot ens impedeix d’avançar pel camí correcte.

La temptació de l’accídia (cansament, apatia, desgana) (12) Ens cal posar la confiança en el Déu que fa créixer la llavor que hem plantat per encàrrec seu; i, sobre tot, no perdem el sentit de l’humor, expressió de ‘la joia de l’Evangeli’.

Els punts: Canvi d’època (1), El gust de ser poble (16) i Simpatia amb el món (9), els trobareu en els anteriors Bones Noticies. Tots els punts els trobareu més desenvolupats en el document original.
 


Qüestionari: Propostes per a la reflexió i el diàleg

3.  Reconeixem mocions interiors
a) Segons núm.11 i 12: quins condicionaments pesen més en la nostra vida personal i comunitària? Com ens afecten? (11-12)
b) Segons núm. 1, 2, 3, 5, 9, 10, 11, 12 i 16: A quina conversió mental i a quin canvi d’actituds ens sentim cridats a conseqüència de la reflexió realitzada?










FESTA MAJOR DE SANT JOSEP 2017 


60é ANIVERSARI DE L’ASPIRANTAT I ORDENACIÓ DIACONAL


Aquest diumenge és festa grossa perquè juntament amb la festa del nostre patró celebrem el 60 aniversari de l’esplai Aspirantat de Sant Josep i l’ordenació diaconal de 4 seminaristes, entre els quals hi ha l’Alberto Moreno-Palancas Fernández. Ens felicitem i els felicitem per aquestes celebracions: a l’Aspirantat, que ho puguem celebrar molts anys més i al nou diaca, un bon ministeri que el porti a rebre aviat l’ordenació de prevere.

PRESENTACIÓ GUIA DIDÀCTICA

La nostra parròquia presentarà la Guia didàctica de l’Església de Sant Josep, el proper dimecres, 22 de març a les 18 h. Ho farem a la sala de vídeo, entrant per Enric Borràs. A l’acte hem convidat representants i professors de religió de tots els col·legis de la ciutat. Regalarem un exemplar a cada centre. La guia consta d’una col·lecció d’activitats per treballar i estudiar la història, l’art i la simbologia de la nostra parròquia, i que pensem que és important per a la formació dels estudiants de primària i ESO. L’ha confeccionada un pedagog i teòleg, col·laborador de l’Església de Barcelona, Luís Alexis Maldonado. L’acte és obert a tothom.
 


PROPERS ACTES DE CELEBRACIONS I PREGÀRIA                             






Divendres 24 de març
Conferència quaresmal sobre el Miracle de Calanda,
pel Sr. Arquebisbe Joan Josep Omella. A les 20:30 h

"24 hores per al Senyor", a continuació hi haurà una Solemne Exposició del Santíssim que iniciarà la jornada d'oració i confessió que anirà fins a la missa de les 20 h del dissabte 25, I també com acció de gràcies pels nous ordenats diaques. Acollim la iniciativa del Vaticà que al costat de moltes diòcesis de tot el món, celebrarà aquesta jornada organitzada pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització sota el lema "Vull misericòrdia". Us convidem a apuntar-vos a una hora d’adoració a la graella de l’entrada de l’església.

Dissabte 25 de març, a les 21 h, Cantata solidària de Bach, a la Cripta.


Diumenge 26 de març, a les 11 h: Missa amb l’acció de gràcies del nou ordenat diaca amb la participació del cor de la parròquia, Little Light.