2017-03-26

Diumenge quart de Quaresma

PROCÉS PARTICIPATIU D’ELABORACIÓ DEL NOU PLA PASTORAL DE L’ARXIDIÒCESI DE BARCELONA

La música de l’Esperit (6). Amb la lletra de l’Evangeli, no en tenim pas prou, ens cal la música. No es tracta d’adquirir coneixements, sinó d’augmentar la saviesa i canviar la nostra sensibilitat espiritual, fent-la més evangèlica.

Necessari punt de partida (13). Ens cal llegir i reflexionar EG I “Invito cada cristià, en qualsevol lloc i situació en què es trobi, a renovar ara mateix el seu trobament personal amb Jesucrist o, almenys, a prendre la decisió de deixar-se trobar per Ell, d’intentar-ho cada dia sense descans” (EG 3).

Trobada amb l’amor de Jesús (15). És la primera motivació per evangelitzar.

Creure en la Creu i la Resurrecció (17). El Regne de Déu comença com un gra de mostassa, i és Déu el qui el fa créixer; però, si volem que creixi, ha de passar per la Creu.

La força missionera de la intercessió (18). La intercessió comporta mirar les persones i les coses amb els ulls de Crist. La intercessió brolla de la comunió; i créixer en comunió no implica pas uniformitat, sinó coneixement mutu, acceptació i confiança, comunicació i conversa.

Els punts: Petit ramat (2) el trobareu en l’anterior Bona Noticia. Tots els punts els trobareu més desenvolupats en el document original. (EG=Evangelium Gaudii)

Qüestionari: Propostes per a la reflexió i el diàleg

4.  Valorem les nostres motivacions més fondes. Partint de EG 3,120 i 264:
a)   Segons núm. 13 i 15: Quina qualitat té l’adhesió personal a Jesucrist i a l’acció evangelitzadora dels membres del nostre grup o comunitat? Dèbil, intermitent, intensa?

b)   Segons núm. 18, i EG 49: Com valorem la qualitat de vincle comunitari existent en el grup del qual formem part? Dèbil, intermitent, intensa?

c)   Segons núm.2, 6, 13, 15, i 17: Quines crides sentim nosaltres:
        - a intensificar l’adhesió personal a Jesucrist? Com? Quan? Amb qui?
       - a reforçar el vincle comunitari? Com? Quan? Potenciant què?
        - a fer més decidida l’acció evangelitzadora? Com? Quan? Amb qui?
               




PROPERES REUNIONS COMUNITÀRIES

El divendres 31 de març,  20:30 h, farem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu,  sala de reunions de Ventós Mir. El dissabte 1 d’abril tindrem la reunió de litúrgia per preparar la Setmana Santa. Ens trobarem a les 17 h, a la rectoria. Les dues reunions obertes a tothom

PROPERS ACTES DE CELEBRACIONS I PREGÀRIA     
                        
ý Adoració al Santíssim Sagrament: El dimecres amb els joves de St. Josep, des del final de la missa de les 20 h. fins a 22 h; dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h; i, dissabte, 1 d’abril, des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h.
ý Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h.
ý Via crucis: cada divendres després de la missa de les 11 h i els diumenges, amb el rosari, a les 18 h.
ý Pregó de Setmana Santa a l’església de Sant Pau. El dimecres 5 d’Abril, a les 20 h, per la Gna. Vicky Molins,
ý Celebració comunitària del perdó: Dimarts Sant, 11 d’abril, 20:30 h.

150 ANIVERSARI DE LA PARRÒQUIA SANT JOSEP DE BADALONA

Alguns feligresos ja estan recordant que l’any 2018 s’escau aquest aniversari tan senyalat. Ens hem de posar ja a pensar i preparar els actes commemoratius. Demanar-vos a tots que feu suggeriments i aportacions per confeccionar el programa d’actes i festes i poder celebrar aquest aniversari de tots com cal.

DIA DEL SEMINARI

A la col·lecta del dia del Seminari vam recollir 1.277,64 €.

EXPOSICIÓ 30è ANIVERSARI PROCESSÓ DEL SILENCI


El passat dijous 16 de març es va inaugurar l’Exposició del 30è aniversari de la restauració de la Processó del Dijous Sant. Estarà oberta fins al 6 d’abril, a la Sala d’exposicions El Refugi, a la plaça de la Vila. Aneu a visitar-la. És important per reivindicar les nostres tradicions cristianes i el dret que tenim a participar de la vida pública.