2017-03-05

Diumenge primer de Quaresma

PROCÉS PARTICIPATIU D’ELABORACIÓ DEL NOU PLA PASTORAL DE L’ARXIDIÒCESI DE BARCELONA

Durant la quaresma, cada setmana, presentarem un bloc de preguntes del qüestionari que l’arquebisbat ens demana que reflexionem per elaborar el Nou Pla Pastoral Diocesà. Els qui vulgueu podeu fer-nos arribar les vostres aportacions en un paper o via email (santjosepbadalona@gmail.com). Igualment es demana que es treballin en els diferents grups parroquials. Al mateix temps, una comissió parroquial està preparant un instrument de treball per facilitar la reflexió dels grups parroquials.


Fragment de la síntesi sobre “La preparació del Pla Pastoral Diocesà” «Qui tingui orelles, que escolti què diu l’Esperit a les Esglésies» (Ap 2,7.11.17.29; 3,6.13.22)


La melodia de la misericòrdia (7)

Avui, i sempre, la sensibilitat evangèlica es concreta i manifesta en la misericòrdia, feta vida en la persona de Jesús; Ell n’és el ‘rostre’ (MV). La misericòrdia no és quelcom propi i exclusiu d’un Any Jubilar; per tant, no pot ser una experiència esporàdica en la vida de l’Església, sinó que ha de conformar-la totalment. Totes les persones i totes les institucions hem de ser “misericordiosos com el Pare”. Sempre.

Simpatia amb el món (9)

D’acord amb el Concili Vaticà II, la nostra mirada ha de ser una mirada de simpatia envers la humanitat, una mirada que no ens hi faci descobrir enemics, sinó persones que han de rebre la Bona Notícia; primer de tot, amb fets visibles; i, quan sigui oportú, també amb la Paraula.

El coneixement, l’empatia i la compassió han de precedir la nostra acció evangelitzadora. Com Jesús ens va ensenyar a fer-ho.

 

Qüestionari: Propostes per a la reflexió i el diàleg

1. Partim del que ja fem

  • Quina experiència tenim, personalment i comunitàriament, de posar en pràctica les obres de misericòrdia, tant les corporals com les espirituals? 
  • Quines dificultats experimentem? 
  • Quins resultats, ni que siguin parcials o provisionals, obtenim? 
  • Què és el que més ens manca: gent? ganes? idees? comunió? formes concretes de realitzar-ho? recursos econòmics? revisió autocrítica?
               









Consell Parroquial 28 febrer 2017


Nou Pla Pastoral Diocesà: l’Arquebisbe J. J. Omella convida tothom a reflexionar i aportar idees perfer-lo. Toni Antoja, secretari del Consell Arxiprestal, ens presenta la dinàmica. S’acorda que una comissió faci un instrument de treball per a tota la comunitat parroquial.

Serveis parroquials: curset prematrimonial, (5-3) s’han apuntat 8 parelles. Litúrgia, proposen més formació i una reunió amb els monitors de les misses. Càritas: dos projectes: ampliar l’horari del Folre als matins; i nova residència, al carrer General Weyler.

Economia: Tancament 2016 amb dèficit mínim. Per a la reforma general de la instal·lació elèctrica, estem negociant amb el Bisbat i també es demana la col·laboració econòmica de l’Esplai i dels diferents grups. Ramió: cal fer més obres de millora i es busca vendre la casa.

Festes St. Josep i 60è Aspirantat, 19-3. A més del ja anunciat, hi haurà activitats diverses a la Plana (gimcana, tómbola solidària...); els tiquets per al dinar de germanor ja estan disponibles (paga i senyal: 5€). Es proposa convidar el Folre. Altres actes: Jam session el maig i concert a la platja el juliol.

Ordenació diaconal Alberto. Vetlla de pregària al Seminari amb el testimoni de l’Alberto i els seus companys. 18-3, 20h, convidarem els joves. Ja podeu demanar les invitacions per l’ordenació, 19-3, 18h, a la Sagrada Família. El diumenge,26-3, a la missa d’11h, donarem gràcies i farem un pica-pica.

Altres: posposem la Trobada general de voluntariat; presentarem el llibre de la Guia didàctica sobre la P. St. Josep: 22-3, 18h, Convidem els representants de les escoles del barri, professors de religió, catequistes, monitors de l’Esplai... S’han creat tres grups nous: V. Guadalupe: catequesi d’adults; catequesi especial adults; i un grup de 3 matrimonis joves per esdevenir Equip M.D. Tots estan oberts als interessats.