2017-03-12

Diumenge segon de Quaresma

PROCÉS PARTICIPATIU D’ELABORACIÓ DEL NOU PLA PASTORAL DE L’ARXIDIÒCESI DE BARCELONA
Canvi d’època (1)

Això ens fa pensar que hem de viure una espiritualitat molt radical, d’història de la salvació; amb les orelles del cor ben obertes a escoltar “què diu l’Esperit a les Esglésies”. “L’escolta de l’Esperit ens ajuda a reconèixer comunitàriament els signes dels temps” (EG 14).

Advertiment del papa Francesc (8)

“Avui i sempre els pobres són els destinataris privilegiats de l’Evangeli; l’evangelització adreçada gratuïtament als pobres és signe del Regne que Jesús ha vingut a portar-nos. Cal dir sense embuts que existeix un vincle irrompible entre la nostra fe i els pobres” (24).

El gust de ser poble (16)

Si la nostra Església diocesana ha de ser una Església “en sortida”, “cap enfora”, també ha de ser una Església “experta en humanitat”. Cal que el poble, i la gent del poble, siguin una escola d’aprenentatge imprescindible per a nosaltres. Francesc ens empeny a “ser amb la gent”. Això vol dir compartir la vida amb la gent tant com puguem i, sobretot, descobrir com són els homes i les dones d’avui...; dialogar més que imposar... (269).

Qüestionari: Propostes per a la reflexió i el diàleg

2.  Activem l’anàlisi i l’escolta dels signes dels temps
a)   Quins són els missatges de la cultura dominant avui en el món i com ens condicionen també a nosaltres els cristians? (9)
b)   Segons núm. 8: quins són els pobres d’avui entre nosaltres? Quins tipus de pobreses reclamen la nostra atenció?
c)   Segons núm. 1 i 16: quines necessitats, expectatives, i demandes (materials, morals i espirituals) manifesten les persones amb les que convivim a la feina, al barri, poble o ciutat? I en els diversos tipus de grups en els quals participem?