2017-01-01

Santa Maria, Mare de Déu, dia de la pau

SANTA MARIA, MARE DE DÉU, DIA DE LA PAU 



MISSATGE DEL PAPA FRANCESC CELEBRACIÓ 50a JORNADA MUNDIAL DE LA PAU 

«La no violència: un estil de política per a la pau» 


Utilitat de la violència. 

La violència, permet assolir objectius de valor durador? Tot el que obté, ¿no es redueix a desencadenar represàlies i espirals de conflicte letals que beneficien només alguns «senyors de la guerra»? 


La Bona Noticia. 



La proposta de Jesús de no violència «és realista, perquè té en compte que en el món hi ha massa violència, massa injustícia i, per tant, només es pot superar aquesta situació contraposant un plus d’amor, un plus de bondat. Aquest “plus” ve de Déu» (Benet XVI) 

Testimonis de no violència 

Santa Mare Teresa, Sant Joan Pau II, Mahatma Gandhi, Khan Abdul Ghaffar Khan, Martin Luther King, Leymah Gbowee... 

La religió. 

La violència és una profanació del nom de Déu. No ens cansem mai de repetir-ho: «No es pot utilitzar mai el nom de Déu per justificar la violència. Només la pau és santa, no la guerra». 

La família 

Si l’origen d’on brolla la violència es troba en el cor dels homes, aleshores és fonamental recórrer el camí de la no violència en primer lloc en el si de la família. 

Les institucions polítiques, econòmiques... 

Un programa i un desafiament per als líders polítics i religiosos, per als responsables de les institucions internacionals i els dirigents de les empreses i dels mitjans de comunicació de tot el món: aplicar les benaurances en l’acompliment de les seves pròpies responsabilitats. 

L’Església Catòlica 

Acompanyarà tota temptativa de construcció de la pau també amb la no violència activa i creativa.







TEMPS D’EPIFANIA 


Dimecres 4 de gener 

Festa del patge, a les 18 h, a la pista de bàsquet del Centre Parroquial, organitzada per l’Aspirantat. 


Divendres 6 de gener, L'Epifania del Senyor (Els reis) 



Misses a les 20 h del dijous, vigília, i el divendres a les 11 h, 12:30 h i 20 h. A la Providència, a les 10 h. No hi haurà missa a les 9 h. 

Diumenge 8 de gener, El baptisme del Senyor. 

En la missa de les 11 h, celebrarem les noces d'or, d'argent i primer any de les parelles del 2016. Animaran la celebració el grup de Góspel parroquial. 

La resta de misses segueixen l’horari habitual. 




BON ANY NOU 

Aquest any aprofitem el primer Bona Notícia de l’any per donar-vos les gràcies a tots els fidels membres de la parròquia per la vostra participació i servei que cadascú fa des de les seves possibilitats a la nostra estimada comunitat de Sant Josep. Us ho agraeixo de tot cor i us demano que pregueu i fem el possible que la comunitat de Sant Josep sigui un signe i instrument de l’amor de Déu Pare vers tota la humanitat, seguint les obres de misericòrdia. 

L’equip pastoral de la parròquia: Mn. Lluís, Mn. Ignasi, Mn. Andreu i l’Alberto amb el Consell Parroquial, us desitja un bon i sant any 2017 amb l’ajuda de Santa Maria i de Sant Josep.