2017-01-15

Diumenge segon de durant l'any

103 JORNADA MUNDIAL DELS MIGRANTS I DELS REFUGIATS 


Síntesi del missatge del sant pare Francesc



"Menors migrants, vulnerables i sense veu"



Els infants constitueixen el grup més vulnerable entre els emigrants, perquè, mentre s'apropen a la vida, són invisibles i no tenen veu: la precarietat els priva de documents, ocultant-los als ulls del món; l'absència d'adults que els acompanyin impedeix que la seva veu s'alci i s'escolti.

Com respondre a la realitat de la migració i dels refugiats, especialment els menors? 

Primer. Essent conscients que el fenomen de l’emigració no està separat de la història de la salvació, encara més, en forma part (Ex 22,20; Dt 10,19). L’Església anima a reconèixer el pla de Déu, fins i tot en aquest fenomen, amb la certesa que ningú no és estranger dins la comunitat cristiana, que abraça «totes les nacions, tribus, pobles i llengües» (Ap 7,9). 

Segon. Cal treballar per la integració dels nens i els joves emigrants. Ells depenen totalment de la comunitat d’adults. 

Tercer. És absolutament necessari que s’afrontin en els països d’origen les causes que provoquen l’emigració. Això requereix, com a primer pas, el compromís de tota la Comunitat internacional per acabar amb els conflictes i la violència que obliguen les persones a fugir. 

Per últim, una paraula a vosaltres, que camineu al costat dels nens i joves pels camins de l’emigració. No us canseu de donar amb audàcia un bon testimoniatge de l’Evangeli, que us crida a reconèixer i acollir el Senyor Jesús, present en els més petits i vulnerables.








SETMANA PREGÀRIA UNITAT DELS CRISTIANS 

Comença el dimecres 18 i acaba el 25 de gener. Aquest any amb el lema: “Reconciliem-nos. L’amor del Crist ens hi empeny”. Nosaltres tindrem aquesta intenció a les eucaristies de cada dia durant aquesta setmana. 

El nostre acte central arxiprestal serà a l’Església Adventista del carrer del Carme, 19, el proper dissabte 21, a les 11:30 h. Aquest any participem en el culte dels nostres germans adventistes. Tots som convidats a afegir-nos a l’encontre de pregària.


OFERTES PARROQUIALS: GÒSPEL, PARAULA DE DÉU I CANTATA

Us recordem que en aquest curs s’ha engegat un grup per aprendre a cantar Góspel. Ara es reuneixen els dimecres a les 19:15 a la Cripta de l’església. També que el proper divendres 20 tindrem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu. Ens trobem a les 20:30 h, a la sala de reunions de Ventós Mir. És oberta a tothom. I també que el proper dissabte toca Cantata solidària de Bach. Aquesta vegada serà a les 18:30 h i a l’església del Santíssim. Comptarà amb la participació de la Coral Càrmina.

JORNADA MUNDIAL DELS MIGRANTS I REFUGIATS A BARCELONA

L’Església la celebra per demanar que es reconegui que els migrants i els refugiats són persones amb drets, i que se’ls hi respectin i apliquin. Les comunitats cristianes estan convidades a l'acte diocesà que tindrà lloc el diumenge 22 de gener a l'església de Sant Vicenç de Sarrià. Organitzat pel col·lectiu Caminem junts en la diversitat, Càritas de Barcelona i la delegació de Pastoral Social. També us anunciem que s’està preparant una gran manifestació pel 18 de febrer a Barcelona, amb el lema: Casa nostra és casa vostra, que anirà acompanyada amb un gran repic de campanes a totes les esglésies que s’hi vulguin adherir. Us informem que de la campanya per als refugiats entre la loteria, el sopar de la fam i donatius hem recollit al voltant de 2.500 €.

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Informar-vos que hem recollit entre les aportacions dels particulars i els col·legis un total de 10.342 € i força aliments. Aquests recursos van destinats a Càritas parroquial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada