2017-01-29

Diumenge quart de durant l'any

A LA RECERCA DE LA FELICITAT

Tots anhelem la felicitat. Tots volem ser feliços en la vida. Però moltes vegades, per no dir la majoria, la busquem i no la trobem. Perquè influïts per les propostes del món: pensem que està en la seguretat, el benestar, el plaer, la imatge social, el posseir coses... I aquí no la trobem. Són succedanis que ens donen tranquil·litat per un moment o que ens narcotitzen i ens adormen, però no ens la donen de veritat. En aquest diumenge Jesús ens revela on trobem la felicitat. Ho escoltem en el començament del sermó de la muntanya, que consisteix en el seu discurs programàtic: les benaurances. És la declaració del voler creador de Déu. Ens anuncia les intencions de Déu, el seu projecte d’amor. El primer objectiu és que siguem feliços i el segon objectiu és la promesa que la felicitat la trobaran els qui viuen l’evangeli i cerquen el Regne de Déu. Això ho concreta en una sèrie de fites que manifesten la crida a “ésser” per sobre del “tenir”, a sentir-se pobre i necessitat d’amor, de perdó, de justícia, de pau, i posar-nos en camí per cercar-ho, malgrat les contradiccions, les dificultats i l’oposició del món. I igualment, en resum, ser anunciadors i portadors de la causa de Jesucrist. La promesa es fa efectiva en l’“ésser” i arriba a la plenitud més enllà de tot. Aquesta és la nostra esperança. Fent el camí de l’evangeli, seguint les ensenyances de Jesús com a deixebles seus, tenim la promesa de la felicitat. Aquí la vivim en la mesura que estem en les mans de Déu i estem seguint el seu projecte d’amor, i sabent que algun dia arribarem a la felicitat plena. 









SÍNTESI ACTA CONSELL PARROQUIAL 24 gener 2017


Temes de l’any: reflexionar i preparar el proper Pla Pastoral i campanya refugiats. Ens adherim a la campanya “Casa nostra, casa vostra”.

Novetats: ja funcionen els fanals que il·luminen la façana de l’església.

Revisió. 20è aniv. Folre. Valoració positiva. Informem que el Folre ha obert les nits per l’Operació Fred, amb l’ajuda de Càritas i Roca i Pi. A més dels professionals, ha comptat amb voluntaris de la parròquia, entre aquests joves de l’Aspirantat. Es demana que es faci difusió d’aquestes accions.

Sopar de la fam. Es destaca el testimoni d’un jove de l’Aspirantat. Es proposa repetir el testimoni al final d’una missa, per exemple.

Temps de Nadal. Es valora positivament la Missa del Gall, torronada, el taller de fanalets, el dia del patge i la pista de gel. Es proposa: canviar la data de la missa de la Pau i plantejar a l’Ajuntament que els Reis Mags s’aturin a Sant Josep a fer l’adoració en un pessebre vivent.

Economia: Valorem la Campanya Càritas i la Loteria pro-refugiats, 2.400 €. 

Manteniment i reformes locals. Es presenta el pressupost de la reforma general de la instal·lació elèctrica, al voltant dels 300.000 €. Es preveu fer-ho per etapes i que el bisbat cobreixi 1/3 del cost. Negociarem amb ells més finançament, demanarem altres pressupostos i pensarem noves campanyes.

Casa de colònies de Ramió. S’informa que el contracte de lloguer acaba d’aquí a 4 anys. Es planteja la possibilitat de vendre la casa.

Festes de Sant Josep i 60è aniversari Aspirantat. El diumenge 19/3 ho celebrarem conjuntament. Farem la missa d’11 molt participada per tots i paella de germanor a la Plana. Trobada general de voluntariat: 10/6. Una comissió prepararà una proposta. 103 Romeria a Montserrat: 26-28 maig. Convocarem la comissió i s’informa que un grup de l’Esplai hi anirà caminant. Programa trimestre. Presentem els actes que hi haurà que ja anirem anunciant. Destaquem el recés parroquial que serà l’11 de març. Precs i preguntes. S’han encarregat micròfons nous per millorar el so; la música d’orgue i guitarres no hauria de ser simultània; i, es demana potenciar la participació de la comunitat en la missa d’11h del diumenge. Es tractarà en el grup de litúrgia. El grup de famílies de St. Josep i Sta. Maria han organitzat una calçotada, a la que han assistit unes 30 persones; 


AGENDA


El divendres 3, 20:30, farem trobada de reflexió sobre la Paraula de Déu, sala de reunions de Ventós Mir. El diumenge 5, a les 11h. convoquem tots els infants batejats en els últims anys, per celebrar la Candelera.