2016-10-30

Diumenge XXXI de durant l'any

Història d'un home ridícul

Ens tornem a trobar amb Zaqueu. Mai no ens deixarà de sorprendre’ns aquesta història. De com aquest homenet s’adona que aquell que passa a prop seu és algú important pel qual val la pena fer el ridícul i arriscar-se a fer-se mal per poder veure’l. I també, de com aconsegueix que el Fill de Déu, el Fill de l’Altíssim vagi a casa seva a compartir la taula amb ell i la seva família. Ell que a més era un subjecte menyspreat i odiat per tot el poble. Tot un exemple de com ha d’anar la nostra vida cristiana. Ens cal aprofitar tots els moments que tenim per fer el que calgui per estar amb el Senyor i per adonar-nos de la seva Pasqua, el seu pas per la nostra vida. I sobretot ens cal canviar el que fereix i fa mal o fer el que no fem per ajudar els altres. Oportunitats en tenim moltes, no ens podem queixar: les trobades comunitàries, l’atenció als veïns, repartir somriures, recolzar les causes dels pobres, afrontar la malaltia... tots són moments que ens parlen del Senyor que passa per la nostra vida i vol venir a la nostra casa. Ell hi està ben disposat, només cal que estiguem atents i el deixem entrar. I quan ell entra en el nostre cor, tot canvia. Tot es transforma i pren sentit. I la nostra vida es redimensiona per sentir-nos i viure com a fills de Déu. Però la gràcia és que això no és per sempre, perquè el Senyor sempre es mou i camina per anar allà on ell ens espera, perquè el tornem a descobrir, amb un nou esforç, una nova mirada, un nou pas... Avui Zaqueu, aquest home baixet i pecador, ens ensenya el que cal fer perquè la nostra vida canviï i es transformi. Aprofitem aquest ensenyament. El Senyor passa i vol entrar a casa nostra.



ARRIBA EL NOVEMBRE: FINAL DE L’ANY LITÚRGIC 


  • Tots Sants, dia 1, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del dilluns. La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel Cementiri Vell de Badalona amb el Cos de Portants, a les 12:30 h. del dimarts.
  • Commemoració de tots els Fidels Difunts, dimecres 2, misses del dia; 11h i 20 h 






CONSELL PARROQUIAL, 25-10-2016 


Comencem pregant i presentem el nou seminarista, l’Alberto. 

Presentació novetats dels grups i serveis. Catequesi: minsa inscripció d’infants de primer curs, uns 10, amb poca resposta dels col·legis privats de la zona. Malgrat això, comptem amb un bon grup de catequistes que tindran formació arxiprestal en les properes setmanes. Famílies: aquest diumenge hi haurà la barbacoa de famílies de les parròquies de St Josep i Sta. Maria. Aspirantat: amb molts inscrits. Dels 5 grups, els 3 de major edat tenen llista d’espera. Han presentat el Reglament de Règim Intern per aprovar. L’equip de consiliaris l’estudiarà. Litúrgia: Valorem positivament les novetats introduïdes i convoquem trobada pel 5-11, a les 17:30. Càritas: L’equip i el reforç educatiu han començat. Valorem molt positivament l’acte del 20è aniv. Folre. Ara queda l’eucaristia, el dissabte 12-11, a les 19:30 h. Decidim no fer el dinar de Nadal pel Folre considerant que hi haurà la festa de Nadal i els àpats normals per aquestes festes en els seus locals, i per la dificultat del calendari d’aquest any. Potenciarem la participació del Folre en els actes habituals de la parròquia com la festa de Sant Josep. Campanya pels refugiats: En marxa la loteria i la pancarta pel campanar, i un acte de sensibilització, el 16-12, al vespre. 

Consell Arxiprestal a Sant Josep: Serà el 24-11. L’organitzem amb el sopar i els que intervindran per presentar la pastoral parroquial: Aspirantat, Càritas i catequesi amb la pastoral familiar. 

Programació advent: el recés serà el 3-12 i la celebració del perdó, el 20-12. La comissió del pessebre està oberta a tots aquells que vulgueu col·laborar. Contacteu amb el Sr. Josep Pérez o amb Mn. Ignasi. 

Programació curs: Comencem a coordinar-nos sobre la festa de Sant Josep i el 60è aniversari de l’Aspirantat. En principi hi haurà dinar de festa major el mateix 19-3, entre altres actes. Comencem a organitzar la Trobada general del voluntariat parroquial. Serà el 10-6-17. Tindrà la finalitat: conèixer-nos, agrair els serveis i proposar objectius comuns. Nomenem una comissió oberta a tothom. Conferència de l’Arquebisbe sobre el miracle de Calanda: Quedem que li demanarem que posi ell mateix una data pel voltant de Sant Josep. Exposició experiència missionera al Perú. Serà el diumenge 20/11, a continuació de la missa. Les participants volen agrair la col·laboració de tots amb un pica-pica. Vam acabar amb l’Ave Maria, i fins la propera: 29-11. 


DOMUND A la col·lecta per les missions es van recollir 1.319, 72 €.