2016-10-23

Diumenge XXX de durant l'any


Domund 2016 – Jornada Mundial de les Missions




La Jornada Mundial de les Missions d'enguany té com a lema "Surt de la teva terra", i la litúrgia d'avui ens parla de l'actitud elemental i imprescindible: deixar de mirar-nos a nosaltres mateixos i mirar la necessitat dels altres. L'oració que Déu escolta és la  del humil que proclama amb la seva vida i la seva paraula la misericòrdia del Senyor. Reconèixer la nostra pobresa i la grandesa de l'obra de Déu -com ho va fer la Verge Maria- és la forma més senzilla de ser missioner. En aquest Any Jubilar de la Misericòrdia, ens ho recorda també el Papa en el seu Missatge per a la Jornada, que té per títol "Església missionera, testimoni de misericòrdia". hi ha un vincle essencial entre misericòrdia i missió, i la misericòrdia exigeix la humilitat del cor.

Model de "cristià en sortida" i de "Església en sortida" són els missioners i missioneres, que escampen la llavor de la Bona Notícia pel món sencer. Ells han deixat la seva terra per posar-se al servei de l'Evangeli i de l'Església. Certament es tracta d'una vocació específica, encara que aquest fet no ha d’enfosquir la realitat que tot cristià està cridat a "sortir de la seva terra", quant aquesta representa l'arrelament en el que li és conegut, les seguretats humanes, l'autojustificació personal, la comoditat, la rutina ... L'oració humil, alhora que ens fa confiar en la misericòrdia de Déu, ens converteix també en missatgers d'ella, ens desarrela i ens fa valents per anunciar aquesta misericòrdia del Senyor als altres. Que sigui aquest el fruit de la celebració eucarística que ens ha reunit!

Juan Martínez Sáez, fmvd. Colaborador de las OMP







LOTERIA CAMPANYA SENSIBILITZACIÓ REFUGIATS

Ja tenim la loteria de Nadal que anirà destinada per aquesta campanya de sensibilització i acció per ajudar els refugiats, en el marc d’una iniciativa de la Plataforma Stop Mare Mortum. El preu de la participació del num. 98.178 és de 5€ dels quals hi ha 1€ de donatiu. Cada talonari té 10 números. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial a recollir talonaris o comprar una participació. Els números estan a disposició nostra fins al 12 de desembre. Us demanem que ens ajudeu i col•laboreu a la seva venda i difusió.

NOVETATS DE CELEBRACIONS I PREGÀRIA

Tornem a recuperar pràctiques habituals o iniciades el passat curs i proposem de noves en la litúrgia i espiritualitat parroquial. El dimarts, de 17 a 20 h, hi ha temps de confessions: Mn. Pere Guixer, de 17 a 18:45, i Mn. Andreu, de 18:45 a 20 h. Amb aquest estona assegurem un temps de poder trobar el Sr. Rector i tenir una conversa personal amb ell. A les 20 h hi haurà l’eucaristia amb les vespres. Igualment mig hora abans de cada missa, trobareu un prevere per rebre el sagrament del perdó. El dimecres, dedicat a St. Josep, hi ha una hora d’Adoració dels pobres dirigida pels joves de St. Josep, de 21 a 22 h. El dijous, dedicat a pregar per les vocacions, a continuació de la missa de les 20 h hi ha l’Adoració al Santíssim acompanyada per un grup parroquial. El divendres el dediquem a pregar pels que pateixen malalties tant corporals com espirituals, i el dissabte, dedicat a la Mare de Déu, tenim el rosari a continuació de la missa de les 11 h. Igualment, cada dia som convidats a resar el rosari de forma comunitària mig hora abans de la missa de les 20 h.

AJUDA’NS A AJUDAR: SOLIDARIS AMB L’HOSPITALITAT

Amb aquest lema, el 5 de novembre s’organitza el primer sopar solidari de la delegació de l’Hospitalitat per poder subvencionar viatges de malalts i persones discapacitades a Lourdes. Serà a les 21 h, a la pista d’hoquei del Centre Parroquial Sant Josep. Hi haurà una actuació musical de Lluís Platero. El tiquet de donatiu mínim és de 10 €. Les reserves les podeu fer a Pere, 670316565 i Marta, 667983797, o a la sagristia o al despatx parroquial. També hi ha fila zero: ES92 2100 0442 9102 0031 5289.