2016-10-02

Diumenge XXVII de durant l'any

EL GRANET DE MOSTASSA

Tornem a presentar i reiniciar la publicació del Bona Notícia com a signe del curs que estem començant després del període de l’estiu. I ho fem amb la paràbola del granet de mostassa. El curs passat la vam cantar i avui ens serveix per situar-nos en el nostre moment personal i comunitari. El Senyor ens demana que tinguem fe i que alhora això reverteixi en posar les nostres capacitats i béns al servei del Regne. Només que tinguéssim una mica de fe mouríem muntanyes.

Som a l’any jubilar de la misericòrdia, i el Papa ens convida a redescobrir la riquesa continguda en les obres de misericòrdia. Potser ens hem centrat massa en la part ritual, i no hem acabat d’entrar en què els ritus viscuts amb fe ens han de portar al servei. Ser misericordiosos com el Pare, és l’objectiu de l’any.

Som, al mateix temps, davant de realitats molt dramàtiques de injustícies, insolidaritat i precarietat econòmica, com el que està passant al voltant de la Mediterrània amb els refugiats. Se’ns dirà que davant d’aquestes realitats no hi ha res a fer. Nosaltres sabem que si ens hi posem es produeixen canvis i la realitat es transforma. Com aquest grup de Badalona Pro Activa Open Arms, que amb Stop Mare Mortum lluita a favor del salvament dels que volen arribar a les nostres costes. Aquests han provocat un gran ressò mediàtic i han fet que siguem més conscients d’aquesta realitat tant dramàtica. Així, podríem posar una llarga llista d’exemples. A la parròquia ens han demanat col·laborar en aquesta campanya mediàtica de conscienciació i acció, que té molt a veure amb una de les obres de misericòrdia que es concreten en la cita del judici final, (Mt 25, 35b): “Era foraster i em vau acollir”.

El Senyor ens situa en l’actitud de tenir fe i de la urgència del moment, d’aprofitar l’ocasió, i de posar tota la nostra creativitat i imaginació al servei del Regne de Déu, duent a terme les obres de misericòrdia.


CONSELL PARROQUIAL, 27-9-16

Novetats i informacions

Nou seminarista, s’incorporarà en els propers dies a la Parròquia.
La majoria de grups ja han començat a preparar el curs. Uns 50 monitors de l’Esplai es van trobar un cap de setmana. S’han apuntat uns 30 infants a la catequesi i valorem positivament el nombre de catequistes d’aquest curs.

La Parròquia acollirà 2 grups de teatre de l’Escola Betúlia i 1 grup de Gospel.

Sortida arxiprestal jubilar, el 15 d’octubre a la Basílica de Santa Maria de Mataró i a la Gruta de Lourdes d’Arenys de Munt. Passarem el dia junts. Autocar, dinar i visites: 25 €. Apunteu-vos a la sagristia o al despatx parroquial.

Sopar solidari de l’Hospitalitat de Lourdes el dissabte 5 de novembre a la pista de Hoquei del Centre Parroquial de Sant Josep, amb actuació de Platero.

Propostes i projectes pel curs 2016-2017

Potenciar la missa d’11 h del diumenge com a missa central de les famílies, amb guitarres i dinàmiques. El diumenge 9 d’octubre serà la missa parroquial d’inici de curs i també hi ha la idea de fer trobades lúdico-festives amb totes les famílies. La primera seria el diumenge 30 d’octubre a Sta. Maria.

Consolidar les iniciatives de pregària i estudi de l’Evangeli que van començar el curs anterior. Comencem la setmana propera amb l’Adoració al Santíssim, el dijous 6, a continuació de la missa de les 20 h, i l’estudi de la Paraula de Déu, el divendres 7, a les 20.30 h. El dimecres, dia dedicat a Sant Josep, hi ha una hora d’Adoració dels pobres dirigida pels joves de Sant Josep, de 21 a 22 h.

Celebració del 60è aniversari de l’Esplai Aspirantat. També hem d’aprofitar l’experiència de 4 joves que han fet tasques solidàries al Perú aquest estiu.

Celebració del 20è aniversari de Folre.

Fer una trobada general de tots els voluntaris de la Parròquia.

Reformar la instal·lació elèctrica dels locals parroquials, amb la col·laboració del Bisbat. També veure com resolem el tema de fer obres de millora a Ramió.

Peregrinació a Terra Santa l’any 2017. Es valora quines són les millors dates.

Millorar la coordinació arxiprestal.

Participar en la campanya de sensibilització sobre les persones refugiades, en el marc d’una iniciativa de la Plataforma Stop Mare Mortum. Aquest tema s’abordarà en la reunió arxiprestal. Es planteja penjar una pancarta del campanar i fer diferents accions pedagògiques en l’entorn dels grups parroquials. S’aprova que el tema de la loteria de Nadal serà per aquest fi.