2016-05-01

Diumenge VI de Pasqua

JESÚS, FONT DE SALUT 


Jesús avui s’acosta als malalts per mitjà de la Església en el sagrament de la Unció del Malalts. És un sagrament per viure cristianament la malaltia. Una de les característiques de Jesús és que guaria els malats, els dedicava el seu temps, els animava. Jesús va encarregar als seus deixebles que continuessin aquest ministeri: “cureu els malalts i digueu-los: el Regne de Deu és a prop vostre”. ¿Què és la Unció dels malats?. És un sagrament pel qual el sacerdot i la comunitat cristiana, preguen per la persona malalta. El sacerdot li imposa les mans damunt el cap i li imposa l’oli dels malalts. És un oli beneït pel bisbe cada any a la Missa Crismal. En la nostra cultura l’oli és símbol de guarició i de benestar, així aquest sagrament comunica la força, la suavitat, la salut i la pau que ens dóna l’Esperit de Jesús. En un moment que la persona més ho necessita perquè està en una situació de feblesa com és l’edat avançada o amb la malaltia. És bo que deixem clar per a quines persones entén avui l’Església què és aquest sagrament. Per a les persones malaltes greus, per a totes les que pateixen seriosos problemes de salut de qualsevol edat, per a les persones que han de ser sotmeses en una intervenció seriosa, per a les persones ancianes que presenten limitacions físiques, encara que no pateixin una malaltia greu. També es pot donar en cas de què una persona estigui a punt de morir per accident o pel que sigui. Però no perdem de vista allò que la Paraula de Déu ens diu de la Unció. Diu l’apòstol Sant Jaume 5,14: “Si entre vosaltres hi ha algú que està malalt, que faci cridar els qui presideixen la comunitat perquè l'ungeixin amb oli en nom del Senyor i preguin per ell. Aquesta pregària, feta amb fe, salvarà el malalt: el Senyor el posarà bo i li perdonarà els pecats que hagi comès.” Bona pasqua dels malalts!! 







COL·LECTA PER UCRAÏNA

El passat diumenge 24 d’abril va haver-hi una col·lecta especial per Ucraïna a tot Europa, demanada pel Papa Francesc. La raó és per ajudar aquest país que està passant grans dificultats econòmiques, immers en una guerra amb Rússia i que curiosament ha deixat de ser notícia. El nostre arquebisbat es va adherir a la iniciativa i va demanar que totes les parròquies hi col·laboressin. Nosaltres hi dediquem la col·lecta recollida el passat diumenge, que va ser de 673 €. Si algú vol contribuir a aquesta aportació ens ho pot fer arribar durant aquest cap de setmana i ho afegirem a aquesta quantitat. 


104 ROMERIA DE MONTSERRAT

Aquesta setmana hem fet la valoració de la passada 103 Romeria. Ha estat molt positiva i s’han posat les dates de la del curs 2016-17. Perquè us les guardeu serà del 26 al 28 de maig de 2017. Coincidirà amb el diumenge de l’Ascensió. El curs que ve la Setmana Santa serà del 9 al 16 d’abril.


MAIG: EL MES DE MARIA I ROSARI


Durant el mes de maig, resarem el Mes de Maria en acabar la missa d’11 i de les 20 a l’altar de la Puríssima. A les tardes, us recordem que resem el rosari, al voltant de les 19:30 h. Els dissabtes al matí, el resem a continuació de la pregària del Mes de Maria. 





PREGÀRIA DE VESPRES PER PASQUA


Us recordem també que durant tota la Pasqua, de dilluns a divendres, hi ha la pregària de Vespres. El dimarts la preguem amb la missa de les 20h i la resta de dies, a les 19:45 h.




ESPAIS DE PREGÀRIA I DE RECONCILIACIÓ TOT EL CURS 


Cada dijous continuem amb l’Adoració al Santíssim Sagrament, des del final de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h. Igualment, seguint l’any de la misericòrdia, us recordem que hi ha Confessions i acollida amb un prevere: les tardes de dimarts, de 17 a 20 h, i els matins de divendres, de 9 a 13h, a més d’una mitja hora abans de cada missa.