2016-05-22

Diumenge de la Santíssima Trinitat

Si l’has comprés, no és Déu 



En l’Antic Testament, Déu va revelar als homes la seva Unitat. Hi ha un sol Déu, creador i Senyor de totes les coses creades. Déu va dir a Moisès: Jo sóc el que sóc (Ex 3, 14). Després, en la plenitud del temps, Jesús, el Fill de Deu, amb pedagogia incomparable, revela que en Déu hi ha tres persones, iguals i distintes que nosaltres en diem la Santíssima Trinitat. Jesús parla moltes vegades del Pare i tota la seva vida es refereix al Pare. El jueus volien matar Jesús perquè afirmava que Déu era el seu Pare i es feia igual a Déu (Jo 5,18). També Jesús parla moltes vegades de l’Esperit Sant. Aquest diumenge escoltem com a l’últim sopar, Jesús promet als apòstols l’Esperit Sant 

El sacerdot ens va batejar en el nom del Pare i del Fill i de l’Esperit Sant, pronunciant aquestes paraules quan tirava l’aigua baptismal sobre el nostre cap. I complint el manament que Jesús va donar als Apòstols 

El prefaci de la missa d’avui ens explica el que és el misteri de la Santíssima Trinitat en aquestes paraules: A Vós que en el vostre Unigènit i l’Esperit Sant sou un sol Déu, un sol Senyor, no una sola persona, sinó tres en una sola substància. 

El catecisme de l’Església catòlica ens diu: El misteri de la santíssima Trinitat és el misteri central de la fe i de la vida cristiana. És el misteri de Déu en ell mateix. Per tant, és la font de tots els altres misteris de la fe, la llum que els il·lumina. És l’ensenyament més fonamental i essencial en la jerarquia de les veritats de la fe. (CEC 234). 

Quan diem que la Santíssima Trinitat és un misteri entenem que ho creiem per l’autoritat divina de Jesús i que malgrat la seva revelació continua essent un misteri impenetrable. Diu sant Agustí: Si l’has comprés, no és Déu (Serm, 52,6,16). 







PRIMERES COMUNIONS I CONFIRMACIONS

Aquest cap de setmana faran la primera comunió: el dissabte, a les 12 h: Lucía, Nerea, Manuela, Ainhoa, Carlota i David; el diumenge, a les 11 h: Alex, Joan, Carla, Candela, Francesca, David, Júlia i Dídac; i a les 12:30 h: Alba, Edurne, Enara, Mariona, Martina, Mireia, Núria i Sara Yi. Us anunciem també que el 12 de juny, a la missa de les 11 h, celebrarem la confirmació a nivell arxiprestal d’un grup d’adults i joves que s’estan preparant. Si hi ha algun adult pendent de confirmació encara es podria afegir. Que ho parli amb els mossens de la parròquia. 



ADORACIÓ AL SANTÍSSIM SAGRAMENT

Aquesta setmana, que culmina en la Solemnitat de Corpus hi haurà el Dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h; i, el dissabtes: 28 de maig, des de la missa de les 11 fins a la de les 20 h.



GRUP DE REFLEXIÓ SOBRE LA PARAULA DE DÉU

Passats aquest dies de festes tornem a convocar aquest obert a tothom el proper divendres, 27 de maig, a les 20:30 h, a la sala de Ventós Mir, 24.



PREGÀRIA INTERRELIGIOSA PER LA PAU

El 28 de maig, a les 18 h, al Parc del Turó d’en Caritg hi haurà un acte públic que reunirà les diferents tradicions religioses de Badalona. Consistirà en pregar per la pau i plantar una olivera amb una placa commemorativa.



PELEGRINATGES DE L’HOSPITALITAT A LOURDES 

Per inscriure-us, al pelegrinatge del 30 de juny al 4 de juliol veniu al despatx parroquial: 25 de maig, 1, 8 i 15 de juny, de 18 h a 19:30. Per més informació, Mn. Andreu o Pere Pujades, delegat, 667983797, www.hospitalitat.org.



TROBADA DE VOLUNTARIS DE CARITAS

El proper 28 de maig tindrà lloc, a la Parròquia de Sant Josep, una trobada de voluntaris i voluntàries de Càrites Parroquial. Serà una oportunitat per conèixer millor les tasques que desenvolupa cada grup (Rober, Folre, Grup de suport a necessitats diverses i Reforç Escolar), aprofundir en el sentit del voluntariat i reforçar el sentiment d’equip. També es pretén que la trobada permeti reflexionar sobre els reptes de futur pel que fa al servei a les persones en situacions de vulnerabilitat del nostre entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada