2016-05-29

Diumenge del Cos i la Sang de Crist

La pintura misteriosa del Santíssim 


La primera lectura, del Gènesi (Gn 14, 18-20), la tenim representada en una pintura en el lateral del presbiteri de la capella del Santíssim. Aquí veiem com Melquisedec, rei de Salem, reconegut, alhora, sacerdot de Déu, presenta com a ofrena uns aliments senzills: pa i vi; beneeix el Déu Altíssim i demana la benedicció per a Abraham. Aquest presenta el delme del botí que havia tret de la campanya contra els reis de Canaan, que havien empresonat Lot, el seu nebot. 



Sempre s’ha vist com una prefiguració de l’Eucaristia i del sacerdoci de Jesucrist. Una prefiguració vol dir una forma prèvia de figura literària i espiritual que ens dóna un marc de comprensió del que vindrà després. Si no ho tinguéssim no ho podríem comprendre. Melquisedec anticipa la figura de Jesús, perquè és un sacerdoci diferent del del d’Israel, i beneeix Abraham, que pertany al sacerdoci levític. Per tant, el seu sacerdoci està per sobre del d’Abraham. Veiem com Melquisedec anuncia i ens prepara pel sacerdoci de Jesucrist, que serà nou i estarà per sobre del sacerdoci d’Israel. I el prefigura amb les mateixes ofrenes que el Senyor farà servir per donar-nos el do de l’Eucaristia: el memorial sacramental de la seva passió, mort i resurrecció, presència del Crist lliurat per nosaltres, el pa i el vi. 

Per nosaltres, Abraham, representa el nostre esforç per viure i lluitar, però que ens fa adonar que tot ve de Déu, i tot és un do seu. L’Eucaristia, amb el Cos i la Sang de Crist, ens recorda que Déu s’ha lliurat per donar-nos la vida veritable, la vida eterna, i de manera que la puguem prendre com a comunió amb Ell, lliurament, cada diumenge i cada dia. 







NOVETATS LITÚRGIQUES

Anem introduint algunes variacions en la litúrgia per donar més contingut i qualitat espiritual a les nostres celebracions amb ritme setmanal, sempre que no coincideixi amb una celebració pròpia del dia: el dimarts, a les 20 h celebrem la missa amb les vespres, sempre que no hi hagi missa de difunts; els dimecres celebrem la missa de Sant Josep; els dijous, missa per a les vocacions, especialment les sacerdotals; el divendres, pel perdó dels pecats i pels malalts; i el dissabte, a les 11 h, missa de la Mare de Déu i rosari. Les misses de les 20 h del dimarts i el divendres són les que dediquem als difunts més recents, quan ens els encomanen. També com que som en aquest Any Jubilar estem utilitzant més la segona fórmula de l’acte penitencial de la missa que parla de la misericòrdia.


MES DEL SAGRAT COR DE JESÚS I ALTRES CELEBRACIONS

Aquest dimecres comencem el mes del Sagrat Cor de Jesús amb la novetat que hem arreglat la il·luminació de la seva capella. En acabar la missa de les 11 dels feiners hi anirem a fer la pregària del S.C. de Jesús. Al vespre la farem a la mateixa capella del Santíssim.

El dissabte, 4 de juny, Mn. Andreu Oller celebra el 16 aniversari de l’ordenació sacerdotal. Tots sou convidats a unir-vos a aquesta acció de gràcies a Déu a la missa de les 11 h. 

El 12 de juny, a la missa de les 11 h, celebrarem la confirmació a nivell arxiprestal d’un grup d’adults i joves que s’estan preparant. Si hi ha algun adult pendent de confirmació encara s’hi podria afegir. Que ho parli amb els mossens de la parròquia. 


PELEGRINATGE DE L’HOSPITALITAT A LOURDES 

Per inscriure-us, al pelegrinatge del 30 de juny al 4 de juliol veniu al despatx parroquial: 1, 8 i 15 de juny, de 18 h a 19:30. Per a més informació, Mn. Andreu o Pere Pujades, delegat Badalona, 667983797, www.hospitalitat.org.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada