2016-04-24

Diumenge V de Pasqua

ALGUNA PREGUNTA MÉS 


En fer balanç dels meus 15 anys de prevere, el 2015, vaig explicar que pertanyo a una generació de creients que ha crescut sota la llei de l’amor. Això ha estat per la gran actualització teològica que ha dut a terme el Concili Vaticà II. Aquest va recuperar el nucli del missatge que el Senyor dóna als deixebles en el seu comiat: el manament nou Aquesta és la glòria de Déu: Viure l’amor de Déu, fins al final. Donar la vida per amor. És la crida que ens fa a tots els cristians. És fàcil de dir però és molt difícil de viure. Portem 20 segles d’aquest testament vital de Jesucrist i encara no ho hem entès prou. És més fàcil viure sota la llei de les regles, del compliment o de les obligacions. - Què haig de fer per salvar-me, pare? Digui-m’ho que jo ho faré i em quedaré tranquil – I la resposta del Senyor és senzilla i exigent. Perquè obra la porta a tota la vida, a donar la vida: - Estimeu-vos els uns als altre, tal com jo us he estimat.- Estimar com Ell. I molts que fan aquesta pregunta es queden tristos perquè entenen que se’ns demana tot, i nosaltres només volem donar una miqueta del nostre temps, dels nostres diners, del nostres cor... No és fàcil viure aquesta llei: la llei de l’amor, però és l’única que val la pena de viure. 

Quan pregunto als adults que venen a preparar-se pels sagraments que han de rebre ells o els seus fills: quina és la llei més important per als cristians? què és el més fonamental de la fe?, veig que normalment no la saben respondre. Això em fa adonar que encara ens falta molt per caminar i madurar. La nostra vida cristiana, el nostre testimoni eclesial, encara no s’identifica amb facilitat amb el manament nou. No ho hem sabut explicar, transmetre i viure-ho prou. Sembla que diguem, aquesta pregunta és molt difícil, em pot fer alguna pregunta més? 







Pasqua del malalt. Diumenge, 1 - maig, a les 11h: Missa amb el sagrament de la unció. Catequesi preparatòria: dimarts, 26-4, 19:30 h, sala de Ventós Mir, 24.


Cantata Solidària de Bach
. Dissabte, 30 d’abril, a les 21 h, a la Cripta.



Pregària per pasqua

Adoració al Santíssim Sagrament els Dijous, des de la missa de les 20 h fins a les 21:15 h.


Pregària de Vespres: de dilluns a divendres. Els dimarts la fem a la missa de 20 h i la resta de dies, a les 19:45 h;


Confessions i acollida amb un prevere
: abans de les misses, els dimarts, de 17 a 20 h, i divendres, de 9 a 13h.


Grup reflexió sobre la Paraula de Déu: el proper divendres, 29 d’abril, a les 20:30 h, a la sala de Ventós Mir, 24.