2015-11-29

Primer diumenge d'Advent

Hem d’anar més lluny

Comencem l’Advent, amb l’evangeli de Sant Lluc que ens acompanyarà aquest any litúrgic. Escoltem de nou la crida a estar alerta, a estar preparats per a la vinguda del Senyor. Alguns podran pensar que és el mateix de cada any, que hi ha una rutina, que no cal fer gaire més. Però aquest diumenge vull destacar la crida que ens fa Sant Pau en la lectura de la carta als cristians de Tessalònica. Ens diu que hem d’anar més lluny, a avançar més en el nostre camí de vida cristiana. No podem estancar-nos ni pensar que està tot fet. El món canvia, nosaltres canviem, i la vida ens presenta molts reptes i oportunitats de creixement i de maduració, i els hem d’aprofitar. I si fos poc, cadascú ha de revisar-se i adonar-se que té moltes coses no resoltes de caure en l’egoisme, en la insolidaritat, en la instal·lació, en la manca d’afany missioner... Hem d’anar més lluny, estem fets per caminar, per moure’ns. Som nòmades i caminem avançant en la història de la Salvació a l’encontre del nostre Senyor Jesucrist. Si ens parem estem morts, i caiem en la no vida. O creixem i anem amunt, o decreixem i anem avall. No hi ha temps per a l’avorriment o per a la monotonia, estem cridats a l’aventura de la vida. Per això cal tornar a començar l’advent amb renovada il·lusió i bon ànim per la vinguda del Senyor, pel que ens ha d’aportar, per què siguem capaços d’assumir les novetats de la vida. En l’evangeli se’ns dirà que ens cal una vida senzilla que eviti les distraccions del nostre món i pregar a Déu, per afrontar tot el que ha de succeir i mantenir-nos drets.

Fem nostres les paraules del salm, i la resposta que fem a aquest:


Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes, feu que aprengui els vostres camins.
A vós elevo la meva ànima, Senyor.



PROGRAMA D’ADVENT 
ENS PREPAREM PEL NADAL 
LA MANIFESTACIÓ DE LA MISERICÒRDIA DE DÉU 



  • Rés de l’Àngelus, al final de la missa diària de les 11 h.
  • Pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el dijous, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h; els diumenges, a la Providència, a les 19 h.
  • Rés del rosari de dilluns a divendres, a les 19:30 h i el dissabte a l’acabar la missa de les 11h.
  • Adoració amb l’Exposició del Santíssim a continuació de l’eucaristia del dijous i els dissabtes, des de la missa de les 11 fins abans de la missa del vespre, 20 h.
  • El dimarts 8, Immaculada Concepció, inici Jubileu de la Misericòrdia.
  • El dissabte 12, recés d’advent a Tiana. Ens el dirigirà la germana Ana Boj, superiora de les Carmelites de Mataró. Començarà a les 10 h amb les laudes i tornarem després de dinar. Us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.
  • El dissabte 12, a les 21 h, Cantates solidàries de Bach a la Cripta.
  • El dimecres 16, a les 20:30 h, Conferència de presentació de l’Any de la Misericòrdia, al Círcol Catòlic, amb Jesús Renau, s.j. “La misericòrdia com anti-sistema.”
  • El dijous 17, a les 20:30 h, hi haurà la celebració del perdó. La fem conjuntament amb els salesians.
  • El divendres 19, concert de Nadal barroc.
  • El dissabte 20 a les 19 h: concert de la Marató de TV3.







MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY

Per participar en la festa de la Sagrada Família, 27 de desembre, a la missa d’onze, ho podeu comunicar al despatx parroquial, per telèfon o mail: santjosepbadalona@gmail.com

PER ENCOMANAR INTENCIONS DE MISSES PER L’ANY 2016

Ja ho podeu fer al despatx parroquial (dimecres o dijous,18-19:30).