2015-11-22

Crist Rei

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN 


Nosaltres no som d’eixe món

Seguint la dramàtica actualitat d’aquests dies sobre els atemptats de París i la resposta dels països occidentals, ens fan venir ganes de cridar les paraules que cantava Raimon, amb aquella cançó: Diguem no: “Nosaltres no som d’eixe món”. Tots ens hem quedat astorats i ens hem compadit dels sofriments de les víctimes i les seves famílies, però també per les respostes tan violentes i precipitades de bombardejar territoris presumptament enemics, per demostrar el poder del món occidental. 

Jesucrist es torna a presentar davant dels poders del món com a testimoni de la veritat. Aquesta és la seva missió, ésser llum per al món, mostrar el veritable camí per a la humanitat. Avui el proclamem com el nostre rei, el nostre pastor, el nostre líder, que ens mostra l’autèntica realitat humana. I així arriba a respondre a Pilat, representant dels reis del món, la meva reialesa no és cosa d’aquest món. Amb aquesta resposta no està pas dient que ell o els seus seguidors no tinguin cap paper en els afers d’aquest món. Està dient el mateix que Raimon cantava, o que sentim, nosaltres aquests dies. Que la veritat humana, la veritat del que és la humanitat, no es pot regir per aquesta manera de fer les coses, basades en l’odi, la venjança i la mentirà. El seu regnat es distingeix clarament de les formes de poder de la majoria de les institucions del món: domini, violència, explotació econòmica i armes per mantenir el poder. El poder de Jesús té una altra força, uns altres fonaments i desenvolupament. És el poder de l’amor: el servei, el perdó i la generositat, el poder que dóna Déu, que ho pot tot i venç sempre sobre el mal. Ell és testimoni d’aquesta veritat que pot ser escoltada i seguida i que dóna vida.





RECÉS D’ADVENT A TIANA: 12 DE DESEMBRE 

Ens el farà la germana Ana Boj, superiora de les Carmelites de Mataró. Començarà a les 10 h amb les laudes i tornarem després de dinar. Us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial. 


MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS I PRIMER ANY 

El diumenge 27 de desembre, la Sagrada Família, celebrarem a la missa d’onze, les noces d’Or i d’Argent de les parelles que es van casar els anys 1965 i 1990, i també els del primer any i d'aquest any 2015. Els matrimonis interessats ho podeu comunicar al despatx parroquial, per telèfon o mail: santjosepbadalona@gmail.com

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS I ADORACIÓ 

El dissabte 28 de novembre serà l’últim dia de la cadena que li correspon a la diòcesi de Barcelona. Les misses i l’estona de pregària contemplativa amb l’exposició del Santíssim Sagrament que fem a continuació de la missa de les 11 fins les 13 h tindrà aquesta intenció. Així com l’adoració, després de la missa dels dijous, al vespre 

GERMANOR, DIA DE L’ESGLÉSIA DIOCESANA 

A la col·lecta de Germanor de diumenge passat es van recollir 879,56 €. Moltes gràcies per la solidaritat de tots. Recordem la importància de què tots els qui puguem fem una aportació continuada a la parròquia per ajudar a la tasca pastoral i social d’aquesta. La millor manera és la domiciliació bancaria del que podem aportar. També us recordem que aquest any ha augmentat la desgravació de la renda pels donatius. Demaneu els formularis i informació a la parròquia. 

PER ENCOMANAR INTENCIONS DE MISSES 

Els qui vulguin encomanar alguna intenció per a les misses de l’any 2016 ja poden fer-ho al despatx parroquial (dimecres o dijous,18-19:30). Les misses pròpies de difunts, destinades sobretot als més recents les fem els dimarts i els divendres a les 20h.