2015-10-25

Diumenge XXX de durant l'any

Vés, la teva fe t'ha salvat 


L'evangeli d’aquest diumenge presenta al cec Bartimeu que crida de lluny demanant l’ajuda de Jesús. El centre de l’escena és que Jesús torna la vista a Bartimeu i aquest el segueix camí enllà. El que és decisiu no és que el cec hi veu, sinó que és Jesús qui li obre els ulls i el fa veure. Jesús torna la vista al cec perquè “Ell és la llum del món” (Jn 8, 12) Quan la fe cristiana diu Jesús, no vol dir un que guareix i fa miracles, sinó algú que parlava de l’amor generós, del perdó, del despreniment de tot, fins arribar al moment de la seva veritable plenitud: la seva mort donada al Pare i als homes, i la seva resurrecció.


El miracle, com sempre, pot ser un signe ambigu. El miracle de Jesús no és simplement “que un cec hi vegi”, sinó que un home “hi vegi clar”, que entengui i visqui l’experiència de la mort i la resurrecció de Jesús. Per això l’evangeli ni tan sols diu que Jesús li retorna la vista, sinó: Vés, la teva fe t’ha salvat. És la frase central de tot el passatge. Veure, creure en Jesús, el seu missatge, la seva mort i resurrecció, aquesta és la veritable salvació.


A diferència dels personatges dels últims diumenges: l’home ric, els dos germans apòstols, els altres apòstols... que tenen les seves conviccions sobre la vida: el poder, la riquesa... i es tanquen a Jesús, Bartimeu és el veritable deixeble. Allò que el diferencia i el qualifica és que, a més del desig de veure i de viure, sap abandonar el seu món i acceptar el de Jesús. És el que indica l’expressió: Ell llançà la capa, s’aixecà d’una revolada i anà cap a Jesús. CPL




ARRIBA EL NOVEMBRE: FINAL DE L’ANY LITÚRGIC

Tots Sants, 1/11, aquest any cau el diumenge proper.

Dilluns 2 celebrem la Commemoració de tots els Fidels Difunts, en les misses del dia; 11h i 20 h

La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel cementiri vell de Badalona amb el Cos de Portants, el dia 1/11, cap a les 12:30 h.

DOMUND 

A la col·lecta per les missions es van recollir 1.478,96 €. Un altre cop pugem el nivell de l’any passat. Moltes gràcies a tots per la vostra solidaritat.

LUX AETERNA; CONCERT DE MÚSICA SACRA DE PEL·LÍCULES

El divendres 30 d’octubre, a les 20:30 h, a la nostra església hi haurà aquest concert (Col·laboració entrada 7 €). 

Lux aeterna és un espectacle en què la música sacra és la protagonista. Els intèrprets, amb una àmplia trajectòria internacional són el cor de cambra MC Cor i els solistes Laia Camps, Joan Martínez Colás i Josep Jarque. El programa inclou obres musicals dels principals autors clàssics i moderns que podreu sentir en pel·lícules tan populars com Viven, Minority report, L'oli de la vida, Philomena o Babe el cerdito valiente. 

LOTERIA DE NADAL

El preu de la participació del num. 89.647 és de 5€ dels quals hi ha un euro de donatiu. Cada talonari té 10 números. També hi ha talonaris amb números de 2 €, amb 50 cèntims de donatiu. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial a recollir talonaris o comprar una participació. Els números estan a disposició nostra fins al 12 de desembre. Els donatius que recollim van destinats a la millora dels nostres locals. Us demanem que ens ajudeu i col·laboreu a la seva venda i difusió.