2015-10-11

Diumenge XXVIII de durant l'any

A voltes amb l’home ric

Estem iniciant el curs, amb totes les activitats parroquials, però també la nostra vida quotidiana i personal torna a la normalitat aquests dies, i ens surt a l’encontre l’home ric de l’evangeli. Penso que encara ens pot dir alguna cosa aquest personatge que busca i està ple d’inquietuds, malgrat que en el nostre món sembla que moltes vegades vivim adormits en la indiferència o estressats perquè l’urgent passa per davant del que és necessari i que no ens deixa pensar. En qualsevol cas, nosaltres també ens assemblem a ell perquè tenim un bon nivell de vida i també tenim moltes pors als riscos i a perdre. Però la Paraula de Déu, que és més penetrant que una espasa de dos talls, ens torna a la realitat de la nostra vida, per al qui ho vulgui veure. El que hem de demanar i anhelar és la saviesa, l’enteniment. No hi ha res millor, dirà el llibre de la Saviesa. Es tracta de buscar-la per damunt de tot, com ho pretén fer l’home ric. El que li va passar a aquest és que va descobrir qui el podia ajudar de veritat, el qui és la saviesa, la Paraula, però no va creure que de veritat el podia ajudar perquè estava massa ple del que posseïa. El seu cor estava massa lligat a la riquesa i va tenir por.

Nosaltres també hem descobert aquell que ens pot ajudar de veritat, venim a escoltar-lo i a estar amb ell. Però ens pot passar el mateix. Que estem massa lligats a la possessió de coses més materials i terrenals, i no ens acabem de fiar d’aquell que ens pot donar el que anhela de veritat el nostre cor, la veritable saviesa, la pau de Déu. I això per a nosaltres mateixos és impossible d’assolir-la, però per a Déu no. Jesucrist és el qui ho fa possible. Ens fa adonar quines són les nostres adherències, els nostres lligams que ens esclavitzen, i ens crida a seguir-lo. Només Ell ens pot alliberar, i ens pot donar la saviesa veritable, el que necessita el nostre cor per ser lliures i savis.




13 d’octubre: 70è aniversari
de la consagració de l’església de Sant Josep




TORNEN LES CANTATES SOLIDÀRIES

Torna aquest cicle de concerts tan espiritual i tan solidari a la nostra parròquia.

Aquest any a la Cripta. El primer serà dissabte 17, cap a les 21 h.

L’entrada serà pel passatge Ventós Mir, 22, o des de la Capella del Santíssim en acabar la missa de les 20 h.


INSCRIPCIONS CATEQUESI, DOMUND I INICI DEL CURS

Encara hi ha temps per apuntar-se. Ho podeu fer passant pel despatx parroquial o bé demanant cita amb els mossens. Us recordem que hi ha tres opcions per fer la catequesi infantil. Les teniu en el póster adjunt.



Anunciar-vos que el diumenge, 18 d’octubre comença el curs de la catequesi a la nostra parròquia a la missa de les 11. Pregarem pel nou curs i beneirem els catequistes i educadors de la nostra parròquia per la missió encomanada. Aquest mateix diumenge s’escau el Domund, pregarem pels missioners i la col·lecta anirà destinada a ajudar-los en la seva missió.

REFORÇ EDUCATIU

Comença aquest dimarts. Atendrem una mitjana de 20 infants que ens envia Càritas procedents dels col·legis del nostre entorn. S’organitzen en dos grups de 10: un, ve dimarts i dijous, i l’altre, dimecres i divendres. L’equip, format per dues educadores socials i un bon grup de voluntaris, els dóna el berenar i després els ajuda amb el reforç escolar. Aquest any entraran pel barri d’Enric Borràs, de manera que podran disposar del nou pati i accediran als locals per la rampa. Si algú s’anima a aquest voluntariat, que contacti amb els mossens.

PREGÀRIA PEL SÍNODE DE LA FAMÍLIA (4-25/10)

El Sr. Cardenal, membre nomenat pel papa pel Sínode, ens demana que preguem per aquest en comú durant la seva celebració. I que ho fem amb la pregària que el papa Francesc ha escrit per aquest motiu al final de les misses.