2015-03-15

Diumenge quart de Quaresma

num. 8
El tremp d'un poble petit i pobre

Avui a l'eucaristia escoltarem un fragment del llibre de les Cròniques. I quan acabem d'escoltar-lo proclamarem junts: Paraula de Déu. Sempre m'ha impressionat un poble com el nostre que ve de molt lluny que som capaços de recollir en les nostres cròniques la història dels nostres fracassos i debilitats. El que se'n diu fer autocrítica, revisar la nostra manera de fer i voler tornar a començar. Cap poble, imperi, país, ciutat ha estat capaç de fer una cosa així. La història, i en concret la crònica, no és mai neutra, sempre és per recollir les victòries i èpoques d'esplendor. Els fracassos no interessen i sempre s'amaguen.

Aquest és el tremp del Poble de Déu, de les Sagrades Escriptures. Una història que narra la petitesa i la pobresa del nostre poble i no busca enaltir ningú, sinó descobrir la Història de Salvació que obra Déu en nosaltres. De com ell duu a terme el seu pla de vida i amor per a tots, especialment en un poble infidel i fracassat. Paraula de Déu perquè ens revela l'acció de Déu. Acció i paraula, paraula i acció, en Déu és el mateix. Quan Déu parla, fa i crea.

En aquest sentit, avui a l'evangeli se'ns convida a mirar la creu per trobar ajut i salvació, malgrat els nostres pecats i debilitats. Tornar a començar, i així adonar-nos de com actua Déu en nosaltres, que ens vol rescatar i recuperar per donar-nos nova vida. Aquest és el geni del Poble de Déu, del poble del Crist, un poble de pecadors i pobres, que troben la seva salvació en el Senyor.



Preguem pels més dèbils, els qui pateixen malaltia i soledat.



Programa festa de Sant Josep

El dijous, dia 19 de març, solemnitat de Sant Josep. A les 20h, missa solemne concelebrada, presidida pel P. Ramon Bosch, superior salesians Badalona. També celebrem els 75 anys del Centre Parroquial. Al final hi haurà visita de les noves obres.

El dissabte, dia 21 de març, a les 17h, Gimcana al carrer i xocolatada organitzada per l'Esplai Aspirantat de Sant Josep.

Ordenació diaconal i Dia del Seminari


El dissabte 21 de març, a les 21:15 h. hi haurà la vetlla de pregària al Seminari Conciliar de Barcelona amb els testimonis dels qui seran ordenats. Prèviament hi ha l'eucaristia a les 20 h. A continuació pica-pica, cap a les 22:30 h.

El diumenge 22 de març, a les 17 hores, en Marc Labori, seminarista destinat a la nostra parròquia, i un company seu, Melcior Trémols, rebran l'ordenació diaconal de mans del Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach. La celebració serà a la Sagrada Família, i es fa en el marc del dia del seminari i de les festes de Sant Josep. Per entrar caldrà tenir invitació. Us podem donar les que necessiteu a la sagristia o al despatx parroquial. Aquesta tarda de diumenge no hi haurà Rosari i Via Crucis.

Nova rampa i nou pati parroquial


Aquest cap de setmana hem inaugurat les obres ja acabades de l'adequació de l'entrada als locals parroquials, mitjançant una rampa i un pati parroquial. Ja podem gaudir-ne tots. Continuem amb la campanya “APADRINA UN TOTXO”. Ja hem cobert unes quantes fileres de totxos de la nostra rampa, però encara queden força totxos per omplir. El preu de cada totxo és de 15 euros, i podeu apadrinar els que pugueu.



102 Romeria a Montserrat: 24-26/04

Us anunciem que les inscripcions seran el dimecres 25 i el dijous 26 de març, de 17 h. a 18 h. Pel cap de setmana o per pujar el diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada