2014-11-29

30 de novembre de 2014                                Nº.30

DIUMENGE PRIMER D’ADVENT

Dóna’m una certesa i mouré el món

 

 

Deia Arquímedes: doneu-me un punt on recolzar-me i des d’aquest mouré l’univers. Molts filòsofs han cercat aquest punt de certesa per construir el seu pensament per explicar el món. Nosaltres els cristians el tenim, és Jesucrist amb la seva primera vinguda fa més de 2.000 anys. No sols tenim els textos bíblics que ens anuncien i ens parlen d’aquesta, sinó de textos extra-bíblics, pagans o jueus, que ens parlen d’ell. I és sobre aquesta vinguda que esperem la segona al final dels temps. És ell mateix qui ens ho anuncia i ens convida a estar preparats i atents perquè no ens trobi desprevinguts. La primera vinguda, que recordem i actualitzem aquests dies no s’exhaureix en el seu naixement i les limitacions de la condició humana, sinó que es projecta cap a la història humana, cap a la humanitat i cap a Déu. Una història humana en la que Déu té previst fer-se cada cop més proper a la vida dels homes, i res ni ningú no li impediran. La plenitud de la comunió amb Déu amb tota la humanitat serà l’últim pas de la seva progressiva proximitat. Es tracta de viure en esperança, el que esperem del futur no pot distreure’ns, quedar-nos adormits o mirant al cel bocabadats, sinó que s’ha de convertir en estímul per viure i actualitzar la presència i l’acció de Déu en el nostre món. La primera vinguda històrica i certa ens vincula a la segona vinguda: cal viure en actitud d’alerta i esperança, amb la promesa que en l’Església de Jesús ell no ens deixa mai sols. L’evangeli ens dóna la serenitat que “el tindreu aquí” i que la seva segona vinguda serà a “l’hora menys pensada”, però que vindrà. Aquesta és la nostra esperança que ens mou a estar atents i preparats.  

 

 

En Acció      

 

TEMPS D’ADVENT:

TEMPS D’ESPERANÇA, TEMPS DE LA MARE DE DÉU

PROGRAMA D’ADVENT

Ø Rés de l’Àngelus, al final de la missa diària de les 11 h.

 

Ø Pregària de Vespres, de dilluns a divendres: el divendres, a la missa de 20 h i els altres dies a les 19:45 h; els diumenges, a la Providència, a les 19 h.

 

Ø Rés del rosari de dilluns a divendres, a les 19:30 h i el dissabte a l’acabar la missa de les 11h.

 

Ø Els dijous hi ha el temps d’adoració amb l’Exposició del Santíssim al final de l’eucaristia.

 

Ø El dissabte 13 de desembre hi haurà el recés d’advent a Tiana. Ens el donarà Mn. Enric Termes, rector de la P. Sant Josep Oriol de Barcelona i Delegat episcopal de la catequesi. Començarà a les 10 h amb les laudes i tornarem després de dinar. Us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.

 

Ø El diumenge 14 de desembre a les 18:30 h: concert sobre Mozart per la Coral Betúlia amb motiu del 50 aniversari de l’Escola Betúlia.  

 

Ø El dijous 18 de desembre, a les 20:30 h, hi haurà la celebració del perdó.

 

Ø El dissabte 20 de desembre, a les 20:45, Cicle de Cantates solidàries de Bach. Hi haurà una selecció d’àries de l’Oratori de Nadal, amb el Cor Aurica i el conjunt instrumental del Conservatori de Badalona.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada