2014-11-23

23 de novembre de 2014                                        Nº.29

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN

L'EXAMEN FINAL

 

Acabem l'any litúrgic i acabem amb examen final. El Senyor es presenta com un examinador que ens fa les preguntes claus sobre si hem entès el camí de l'evangeli i alhora si l'hem portat a la pràctica. La paràbola és molt clara. No tracta solament del final del temps, sinó del moment actual, el nostre present, si tot el que preguem, celebrem, pensem, ens porta a la caritat, a estimar l'altre, i no sols els que a nosaltres ens van bé o que ens fan sentir satisfets i amb la consciència tranquil·la. Sinó aquells que se'ns presenten de repent, ens incomoden més, ens fan perdre el temps o ens trenquen els esquemes. Aquells que no compten i són víctimes de la injustícia o són necessitats de perdó i estimació. Aquest és l'examen final, amb una conseqüència clara. Ell ens precedeix, ell ja hi és, ell es troba en aquests que són els últims, els petits, els perduts o els marginats. "Tot allò que fèieu a cadascun d'aquests germans meus, per petit que fos, m'ho fèieu a mi." Per tant,  per estar a prop de Déu, i passar l'examen, haurem d'aprendre a estimar com ell estima. I si veiem que no el passem, ja ho sabeu, el diumenge proper tenim una nova oportunitat, comença un nou any d'aprenentatge. El Senyor és un examinador que té infinita paciència, però que no vol que ens perdem el que fa més feliç a la vida, estimar com ell, sobretot els més petits i pobres.

 

Senyor, envia'm algú per estimar

      Senyor, quan tingui gana,

      dóna'm algú que necessiti menjar;

      Quan tingui set, dóna'm algú que necessiti aigua;

      Quan senti fred, dóna'm algú que necessiti calor.

      Quan pateixi, dóna'm algú que necessita consol;

      Quan la meva creu sembli pesada,

      deixa'm compartir la creu de l'altre....              

Mare Teresa de Calcuta

 

En Acció      

RECÉS D'ADVENT A TIANA: DISSABTE 13 DE DESEMBRE

Ens el donarà Mn. Enric Termes, vell conegut de tots, rector de la P. Sant Josep Oriol de Barcelona i Delegat episcopal de la catequesi. Començarà a les 10 h amb les laudes i tornarem després de dinar. Us podeu apuntar a la sagristia o al despatx parroquial.

 

CADENA DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS I ADORACIÓ

El 28 de novembre serà l'últim dia de la cadena que li correspon a la diòcesi de Barcelona. Aquest any té el lema: "La família, font de vocacions". Les misses i la pregària del  dia tindrà aquesta intenció.  També tindrà aquesta intenció l'adoració, l'estona de pregària contemplativa amb l'exposició del Santíssim Sagrament que fem després de la missa dels dijous, al vespre.

 

GERMANOR, DIA DE L'ESGLÉSIA DIOCESANA

A la col·lecta de diumenge passat en la diada de Germanor, a la parròquia es van recollir 807,98 €.  Moltes gràcies per la solidaritat de tots. Recordem la importància de què tots els que puguem fem una aportació continuada a la parròquia per ajudar a la tasca pastoral i social d'aquesta. La millor manera és mitjançant la domiciliació del que podem aportar a través d'entitats bancàries. Trobareu formularis a l'entrada de l'església o  a la sagristia o al despatx parroquial.

 

INTENCIONS DE MISSES

Els qui vulguin encomanar alguna intenció per a les misses de l'any 2015 ja poden fer-ho al despatx parroquial (dimecres o dijous de 18 h a 19:30 h). Us recordem que les misses pròpies de difunts, destinades sobretot als més recents les fem els dilluns i els divendres a les 20h.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada