2014-10-26

26 d'octubre de 2014                       Nº.26

DIUMENGE XXX DE DURANT L'ANY

HISTÒRIA D'AMOR AL JAPÓ

 

Eren les 8:15 del matí del 6 d'agost de 1945, quan va esclatar la primera bomba atòmica sobre Hiroshima. El P. Pedro Arrupe, SJ de missioner a Nagatsuka, una població propera a Hiroshima, va ser testimoni directe de la tragèdia.

Sorprès i impotent davant el que veia, el primer que va fer va ser agenollar-se davant del Santíssim Sagrament. La seva pregària va ser curta i decisiva. Va sortir de la capella del noviciat jesuïta, on era mestre, amb una clara determinació: "Farem d'aquesta casa un hospital". Va reunir a tots els jesuïtes i va ordenar: "Aneu on Déu els guiï i portin menjar: tot el que trobin i rebin!". Ell, personalment, va anar recollint els ferits i els atenia gràcies als seus coneixements mèdics; però on trobar medicines? La situació era desbordant. Un fet provident l'ajudaria a en el seu propòsit de salvar moltes vides. Va aparèixer un senyor amb 15 quilos d'àcid bòric. Va ser la medicina miraculosa que va salvar centenars de vides.

A causa dels ràpids efectes de la radioactivitat es va advertir no entrar a la ciutat, però el P. Arrupe va fer cas omís a això: no podia deixar ningú sense l'auxili físic i espiritual. No podia renunciar a la seva missió de viure i anunciar el manament més important de la llei: estimar Déu i estimar els altres com a tu mateix.

 

 

En Acció      

NOVEMBRE: FINAL DE L'ANY LITÚRGIC

ü Tots Sants, 1/11, amb horaris dels diumenges amb la missa de les 20 h del divendres i del dissabte.

ü Diumenge celebrem la Commemoració de tots els Fidels Difunts, 2/11.

ü La tradicional passada del Sant Crist de Sta. Maria pel cementiri vell de Badalona amb el Cos de Portants, el dia 1/11, cap a les 13 h.

Ø La missa de tots els difunts de Badalona i organitzada pels serveis funeraris serà a la nostra església parroquial el dia 3, a les 20 h.

 

MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS

Estem preparant la trobada dels matrimonis que aquest any celebren les noces d'Or (1964) i d'Argent (1989). Al despatx parroquial i a la sagristia trobareu les llistes del matrimonis celebrats a la parròquia aquests dos anys. Les podeu consultar i deixar-nos les dades dels que coneixeu. Una llista està per ordre alfabètic del cognom del marit i una altra del cognom de la muller.

 

REFORÇ EDUCATIU: 4 DIES A LA SETMANA

Aquesta setmana comencen a funcionar els dos grups. Cada grup d 'uns 10 infants vénen dos dies. Un ve dimarts i dijous, i l'altre dimecres i divendres. Busquem voluntaris, tant per l'acollida, que consisteix en preparar el berenar, com pel reforç educatiu. Poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

LOTERIA DE NADAL PER REFORMAR LOCALS PARROQUIALS

Des del Consell Parroquial, hem decidit fer loteria de Nadal entre altres iniciatives per finançar la reforma de l'accés als locals parroquials des de l'església que consisteix en fer una rampa i recuperar el patí lateral d'aquesta. Us demanem que ens ajudeu i col·laboreu a la seva venda i difusió. El preu de la participació del num. 89.012 és de 5€ dels quals hi ha un euro de donatiu. Cada talonari té 10 números. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial a recollir talonaris o comprar una participació. Els números estan a disposició nostra fins al 10 de desembre. 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada