2014-10-13

12 d'octubre de 2014                                      Nº.24

DIUMENGE XXVIII DE DURANT L'ANY

       Convidats a una festa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sempre m'agrada recordar que els cristians som gent de festa, som convidats a participar i viure la festa del cel, la festa de Déu. Aquesta és semblant a un banquet de noces. En la Paraula de Déu d'aquest diumenge se'ns convida a un banquet, és el del Regne de Déu, en el qual celebrem l'amor profund de Déu als homes. Tots recordem com són les bodes, amb tot el que té d'alegria, generositat, i temps que sembla que no s'acabi mai, però alhora tot allò que té de càlcul d'interessos i compromisos, i en el millor dels casos, de limitacions humanes. Però en el banquet del Regne, no hi ha exclusions, tothom està convidat i té l'oportunitat d'assistir-hi. Però les aparences enganyen, els més propers són els que estan més allunyats, i per tant els qui posen excuses per no viure aquesta comunió de l'amor. Però la festa està oberta a tothom, fins els més petits i pobres. Però com a qualsevol banquet cal anar amb vestit de festa. Això és: amb la voluntat  i la disponibilitat de cor per viure la festa de l'amor de Déu.

Aquest és l'avís que ens fan avui, l'inici de curs. Sobre si responem al convit, o estem molt ocupats per adonar-nos d'aquest i del que ens perdem. Sobre si participem de cor o com el que li deuen un favor. Si anem amb un cor mesquí i calculador, en lloc d'un cor obert i generós.

Avui diumenge comencem el curs de catequesi. S'han apuntat un bon grup d'infants, uns pocs més continuen. Tots vénen amb molta il·lusió i alegria pel que viuran aquest any. Ho celebrem amb la festa de l'eucaristia, l'anticipació del banquet del Regne de Déu. Ells són els petits i pobres del camí que han respòs bonament a la invitació. Tant de bo, que tots els imitem i que tots participem amb un cor ben generós i acollidor vers Déu i els altres.

 

 

 


 


En Acció      

 

 

TROBADA ARXIPRESTAL DE CONSELLS  I AGENTS DE PASTORAL

El consell arxiprestal la convoca el diumenge 19 d'octubre, de 17 a 20 h de la tarda, a la rectoria de Sta. Maria. És la trobada d'inici de curs dels Consells Parroquials i agents de pastoral, i oberta a tothom. Volem treballar el paper dels laics del segle XXI en el nostre arxiprestat.

S'han preparat unes fitxes amb preguntes per reflexionar el tema sobre el paper dels laics a l'Església, individualment o en grup. Es demana que es prepari una de les tres fitxes que són sobre els següents temes: ser cristians en el món, ser laics en l'església i l'espiritualitat laïcal. Les podeu trobar a l'entrada de l'església, us les podem enviar per correu electrònic o les podeu trobar penjades a la pàgina web de la parròquia.

 

CICLE DE CANTATES SOLIDÀRIES DE BACH

El Cor Aurica i músics del Conservatori de Música de Badalona, amb el director Aleix Oliveras, ens ofereixen aquest cicle de concerts a la nostra capella parroquial, que alhora contribueixen amb les necessitats assistencials de la parròquia. El primer serà el proper dissabte,18 d'octubre, a les 20.45 h, (en acabar l'eucaristia). Serà la Cantata de Bach: BWV 94 "Was frag ich nach der Welt".

 

CONSELL PARROQUIAL  30-09-2014

Repassem com van començant el curs els diferents serveis. L'Aspirantat ha començat el curs amb 33 monitors, dels quals, un bon grup, procedeix dels joves de l'esplai. Estan en temps d'inscripcions. La catequesi continua endavant amb la familiar de diumenge, que es trobaran una hora abans de l'eucaristia. De litúrgia es proposa de fer l'estona de pregària els dijous, a continuació de l'eucaristia. Començarem el novembre.

Es presenta el projecte de millorar els accessos al locals parroquials des del patí lateral del temple. S'aprova el pressupost que compta amb la campanya parroquial per recollir donatius i s'aprova fer loteria de Nadal. Participem del número 89012 amb 4 € més 1 € de donatiu. Ja podeu demanar talonari.

Es presenta la trobada arxiprestal del 19 d'octubre i les fitxes de la trobada.

 

REFORÇ EDUCATIU

Comencem aquesta setmana, amb la novetat que passem de dos a quatre dies, de dimarts a divendres, de 17 h a 19 h. Busquem voluntaris, tant per l'acollida com pel reforç educatiu. Contacteu amb Mn. Andreu o amb en Marc.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada