2014-10-20

19 d'octubre de 2014                       Nº.25

DIUMENGE XIX DE DURANT L'ANY

Doneu al Cèsar això que és del Cèsar,

i a Déu, allò que és de Déu

Aquest diumenge escoltem la situació conflictiva i polèmica en la que el Senyor es veu immers. Dos grups adversaris a mort es posen d'acord per buscar eliminar el Senyor. La resposta del Senyor és actual i universal per a tothom per tres raons:

PRIMERA: Desemmascara les intencions d'aquells que li plantegen la pregunta. Són hipòcrites perquè actuen en nom de Déu i l'estan utilitzant pels seus interessos. El Senyor ens fa adonar de la nostra realitat, de les nostres intencions, de com utilitzem als altres o a Déu.

SEGONA: Amb la seva resposta supera la trampa i ajuda a anar més enllà els seus interlocutors. Ell no es lliga mai a les nostres sol·licituds, sinó que ens fa créixer i madurar. Aprenguem com respon Déu a la nostra pregària.

TERCERA: La resposta de Jesús no ens ha de dur a pensar que hi ha una separació entre el que és humà i el que és formalment espiritual, sinó a reconèixer que hi ha dos nivells d'acció i de comprensió, un més condicionat per les limitacions humanes com la necessitat d'utilitzar els diners i d'organitzar-nos, que és la política, i un altre que respon a com fem les coses, a la nostra vida, a les nostres intencions i motivacions, què és el que donem a Déu. Tota la nostra vida: la política, l'economia, la vida íntima i familiar està en relació directa amb Déu, perquè és des d'ell que trobem criteris per prendre les decisions i actuar en conseqüència, i és amb el seu ajut i suports que podem viure.

Per tant, aquest evangeli no vol donar resposta a quina manera hem d'organitzar-nos i de com hem de distribuir els béns, de com hem de viure o quin ha de ser el nostre equip de futbol. Dóna resposta al sentit i les intencions del que fem i decidim, que ha de ser seguint el pla de vida i amor del nostre Déu. Com els de Tessalònica, saber viure els valors de la fe, de l'esperança i de la caritat, en tots els àmbits de la nostra vida.

 

En Acció      

TROBADA ARXIPRESTAL D'INICI DE CURS

El Consell Arxiprestal convoca aquest diumenge, 19 d'octubre, a les 5 h de la tarda, a la rectoria de Sta. Maria, als membres dels Consells Parroquials, als agents de pastoral i col·laboradors parroquials, i a tothom que s'animi a participar. Volem treballar el paper dels laics en el nostre arxiprestat.

Treballarem els aspectes següents segons les fitxes que s'han preparat: ser cristians en el món, ser laics en l'església i l'espiritualitat laïcal. Els treballarem en tallers de manera que cada grup que es formi reflexionarà un d'aquests temes. Acabarem amb un piscolabis cap a les 20 h.

 

CAMPANYA PER REHABILITAR ELS ACCESOS DE L'ASPIRANTAT

Estem realitzant obres amb la finalitat de millorar algunes de les instal·lacions parroquials que amb el pas del temps han quedat desfassades amb les necessitats actuals com la reforma dels lavabos de l'església, a més de la reparació de l'orgue. Ara ens proposem millorar l'accés als locals parroquials a través d'una rampa des de l'Església i recuperar el patí lateral d'aquesta.

Des del Consell Parroquial, hem decidit fer loteria de Nadal entre altres iniciatives per finançar aquestes reformes. Us demanem que ens ajudeu i col·laboreu a la seva venda i difusió. El preu de la participació del num. 89.012 és de 5€ dels quals hi ha un euro de donatiu. Cada talonari té 10 números. Podeu passar per la sagristia o el despatx parroquial a recollir talonaris o comprar una participació. Els números estan a disposició nostra fins al 10 de desembre. 

 

MATRIMONIS QUE CELEBREN ELS 25 I 50 ANYS

Estem preparant la trobada dels matrimonis que aquest any celebren les noces d'Or (1964) i d'Argent (1989). Al despatx parroquial i a la sagristia trobareu les llistes del matrimonis celebrats a la parròquia aquests dos anys. Les podeu consultar i deixar-nos les dades dels que coneixeu. Una llista està per ordre alfabètic del cognom del marit i una altra del cognom de la muller.

 

REFORÇ EDUCATIU: 4 DIES A LA SETMANA

Aquesta setmana comencen a funcionar els dos grups. Cada grup d 'uns 10 infants vénen dos dies. Un ve dimarts i dijous, i l'altre dimecres i divendres. Busquem voluntaris, tant per l'acollida, que consisteix en preparar el berenar, com pel reforç educatiu. Poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada