2014-06-14

15 de juny de 2014                           Nº.22

DIUMENGE DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

 

Convidats a dansar, convidats a viure l’amor de Déu

 

"Es diu que en una oportunitat, mentre Sant Agustí meditava sobre el misteri de la Trinitat, i caminant per la platja, va descobrir un nen que havia fet un forat a la sorra i amb un cubell, omplia amb aigua de mar aquell orifici . Va cridar molt l'atenció del sant, l'actitud d'aquella criatura que repetia aquesta acció després de córrer cap a la riba. En contemplar això, Sant Agustí va preguntar al nen: Què és el que fas?. Ell va respondre: estic traient l'aigua del mar per posar-la dins del forat a la sorra. En escoltar la seva resposta, el sant li va assenyalar al nen la immensitat del mar i li va explicar que això era impossible, al que el nen li va contestar: Si això és impossible, més impossible encara és entendre el misteri de Déu ... "

 

Creure en el misteri més profund de Déu, "Un sol Déu veritable i tres persones diferents" sembla que superi la nostra capacitat limitada per a la reflexió i la comprensió. Però creiem fermament en aquest misteri perquè creiem en Jesús, que ens ho revela i ens fa conèixer  tot el que ell sap i viu sobre el seu Pare. Sobretot a través de la seva vida lliurada per nosaltres. Ell ens revela que Déu és amor, i aquest només es pot viure en diàleg, en lliurament amb l’altre, i ens crida a participar d’aquesta dinàmica trinitària.

Com diu el teòleg ortodox Olivier Clement: La Trinitat és com una dansa amorosa en què cadascú s’aparta perquè l’altre sigui plenament ell mateix, i així el que s’aparta ho és també”. I a aquesta dansa amorosa som cridats tots.

 

En Acció      

DIUMENGE DE CORPUS I MISSA PREPARADA EN FAMÍLIA

Serà diumenge vinent. A totes les misses hi haurà una pregària especial després de la comunió. La col·lecta del dia serà per Càritas. A les 10 hi haurà la preparació de la missa en família, als locals de l’Aspirantat; i, a la missa d’11 hi haurà una processó eucarística amb la participació dels infants que han fet la primera comunió, com de la resta de la catequesi.

A la tarda som convidats a participar a la Processó de Corpus de Badalona que es farà a l’Església de Santa Maria. A les 18:30 hi haurà l’eucaristia solemne, i a les 19:15 començarà la processó que recorrerà els carrers encatifats de Dalt la Vila.

 

NOUS HORARIS D’ESTIU: JULIOL-AGOST

Diumenges: s’avança la missa de la Providència a les 9:30 del matí i no hi haurà la missa de les 9 h. de Sant Josep. A l’agost no hi haurà la missa de les 12:30 del diumenge al matí.

Misses dies feiners: la missa de la Providència serà a les 8:30 h. A l’agost no n’hi haurà a les 20 h, excepte vigília de festiu o diumenge.

Despatx parroquial: Només n’hi haurà els dimecres, de 18 a 19:30. La primera quinzena d’agost no n’hi haurà.

 

TROBADA ARXIPRESTAL CONSELLS  I AGENTS DE PASTORAL

El Consell arxiprestal de Badalona Nord, Montgat i Tiana convoca aquesta  trobada el diumenge 19 d’octubre a la tarda, a la parròquia de Santa Maria.  Volem treballar el paper dels laics del segle XXI. Aprofitant el Congrés del Laïcat de Catalunya que es farà el mes d’octubre del 2015, la Xarxa de laics ens proposa que reflexionem i treballem el paper del laics en les parròquies del nostre arxiprestat. Prèviament, a principi del mes de setembre, ens faran arribar unes qüestions per preparar la trobada en els Consells respectius i reunions de grups.

 

LA FAM NO FA VACANCES

L’Associació de Veïns del Centre participa en aquesta campanya de recollida d’aliments, des de la proposta solidària anomenada Veïns per veïns.

També el col·legi Ventós Mir, farà una recollida d’aliments específics que aniran destinats al pis d’acollida i al Folre. Ens els lliuraran el proper dijous 19 de juny, a les 11:30 h. Estiguem tots atents a col·laborar.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada